Ekran kartını soğutma için fan önerisi

Arkadaşlar ekran kartım ısındığı için bilgisayarımın kapağını açtım ve 1-2 derece kadarıyla düştü ama ben bilgisayarın kapağını açsam bile 80 üzerine çıkabiliyor. Bu yüzden bilgisayarın açılı olan kapağına bir tane fan takmak istiyorum bütün her şeyi soğutması için. Açılı olan yer sol kapak ama ben bu sol kapağa nasıl fan takacağım ve fan takarsam fanın kablosunu anakartta nereye takarak çalışmasını sağlayacağım? Termal macun süreli 3-4 gün oldu neredeyse ve termal macun işe yaradı ama yine ısınıyor. Bu arada fanları %99'a getirince anca 80 üzerine çıkmıyor ve bildiğim kadarıyla fanların ömrü azalıyormuş bu yaptığım şeyden dolayı ama ekran kartının 80 üzerine çıkmamasını istiyorum. Yardım edin lütfen. Ve alırsam nasıl bir fan almalıyım arkadaşlar öneri verirseniz linkle güzel olur. Birde sol kapağı kapatmak yerine delik açsam fazla sayıda ve öyle taksam bir etkisi olur mu sizce? Biliyorum çok soru sordum ama yardımınız gerek arkadaşlar.

Dostum aynı sorun şu an bende de var, Ekran kartı fanı soğutmuyor. Eğer hiç bir işlem yapmazsam 45 50 derecelerde kalıyor ama bir işlem yaptıktan sonra o sıcaklık geri düşmüyor. Acaba sen işini nasıl çözdün.

Bilgisayarın sol kapağı açılı şu anda ve Arctic Mx-4 2019 Edition termal macunu sürdüm. Bu eski bir konu normalde çözmüştüm. Ekran kartını temizlemek için açıp kapatınca sıcaklık arttı termal macun sürünce yine geçti. Ama düzgün bir şekilde sürmek gerekiyor. R9 270 2 fanlı ekran kartı benim ekran kartım. Şu an rahat kullanıyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı