Ekran Kartını Sürekli O.C. olarak kullanma

Makaleler
2
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Mimar
Selam dostlar. Elimde MSI GTX 1060 Gaming X 6G model ekran kartı var.. Ben bu kartı ilk aldığım zaman merakımdan voltajsız O.C. denemesi yaptım başarılı bir şekilde ve gayet iyi sonuçlar aldım.
Şimdi kafamda şöyle bir soru oluştu. İşlemcilere O.C. yapılıyor ekran kartlarına yapıldığı gibi. Ve genelde işlemciye O.C. yaptıkları zaman, iyi soğutması da vardır tabii. Uzun süreli bir daha underclock yapmaksızın kullanıyorlar, sıkıntısız.
O zaman bende şöyle yapsam. Ekran kartımın soğutması kendini kanıtlamış güzel soğutmalardan birisi herkesin bildiği üzere. Ve güzel de O.C. değerlerine de ulaşmıştım. Ben şimdi bir profil oluşturup, kaydetip, artık kartı kullanmayı bırakana kadar O.C. kullansam hiç ayarları değiştirmeden bir sıkıntı olur mu?
Isı olarak demiyorum. Zaten ısı olarak bir sıkıntı çıkarmıyor kart. Ömür bakımından merak ediyorum. Bazı yerlerde gördüm şöyle diyorlar: "Normalde kartın ömrü 5 yılsa, O.C. yaptığında 3-4 yıla düşer." Böyle bir şey var mı? Yoksa hiç bir sıkıntı olmadan kartın ömrü neyse o şekilde kullanır mıyım ?
Biliyorum uzattım biraz asıl soru gayet basit ama yine de anlatmak istedim içimdekileri. Yardımcı olduğunuz için teşekkürler.
Ayrıca O.C. konusunda iyi olduğunu düşündüğüm için etiketledim seni @BilgisayarKurdu

Isınma olmadığı sürece hiçbir hızaşırtma işlemi kayda değer ömür kısaltması yapmaz. Yani 15 yıl ortalama ömrü varsa 14 yıla veya en kötü 13 yıla düşer ömrü. Kafaya takılacak bir durum değil çünkü o kadar süre ardından o kartla oyun oynanmaz zaten.

Sapphire R7 240 modelini 1060Mhz-1060Mhz olarak iki yıl kadar kullandım kart şuanda da taş gibi çalışıyor. Bir sıkıntı olmaz üstteki arkadaşın dediği gibi.

MSI ekran kartı kullanmadım ama Gigabyte ekran kartlarında tavsiye edilen Overclock değeri +25 Mhz oluyor fakat +100 Mhz sıkıntı yaratmaz. Bence bilgisayarı normal kullanırken overclock'u açık bırakmaya gerek yok.

Mesela benim ulaştığım değerler voltajsız, voltaja dokunmayı düşünmüyorum, core clock +160 MHz. VRAM clock +320 MHz. Ki VRAM'in frekansını daha arttırmayı düşünüyorum. Gideri var gibi.
@Kerem00 Zaten kart normal kullanımda kendini kullanmayacağı için bir sıkıntı olmayacak. Normalde olduğu gibi düşük değerlerde duracaktır.
Soğutma da en son hatırladığım kadarıyla en fazla 67-68 dereceyi görmüştüm benchmarta.

Soğutma kaliteli olduktan sonra önemsenecek kadar ciddi bir sorun oluşmayacaktır. Yüzde 5 veya 10 kadar bir ömür azalması olabilir o kadar. Niteliksel olarak bir zarara uğramazsın.

MSI ekran kartı kullanmadım ama Gigabyte ekran kartlarında tavsiye edilen Overclock değeri +25 Mhz oluyor fakat +100 Mhz sıkıntı yaratmaz. Bence bilgisayarı normal kullanırken overclock'u açık bırakmaya gerek yok.
25 ve 100 mü ? Hocam benim kartlara +200 ve üstü O.C yaptığım oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…