Ekran kartını yazılımsal olarak soğutma

76odr

Hectopat
Ekran kartımı fan, macun gibi şeyler olmadan yazılımsal olarak nasıl sıcaklığını düşürebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Frekansları düşürebilirsiniz. (Performans kötü etkilenir.)
Power Limiti düşürerek daha düşük sıcaklarda throttle yapmasını sağlayarak kartı soğuk/serin tutabilirsiniz. (Performans kötü etkilenir.)

Veya aynı frekanslar üzerinde daha az gerilim vererek sıcaklığı düşürebilirsiniz. (Daha basit bir tabir ile Undervolt.)
Afterburner ile Unvervolt yapabilirsiniz. CTRL + F ile açılan Frekans / Gerilim eğrisini düzenlemek kadar basit bir işlem. Eğrinin neye göre, nasıl düzenleneceğini öğrenmek için rehberleri izleyebilirsiniz. (Düzgün yapılırsa performansınız olumlu yönde artırabilirsiniz. Daha az ısındığı için daha yüksek frekanslarda daha uzun süre çalışabilir)

Dostum yanlış anlama ama sorduğun soru ram arttırma hilesi gibi bir şey. Isı düşürmek istiyorsan yazılımsal olarak bir şey yapmazsın. Yapabileceğin max şey ekran kartı ayarlarıyla oynamak olur. Oda pek bir şey ifade etmiyor. Performans alamadıktan sonra ne anlamı var. Oyun ayarlarını düşür işte.

Dostum yanlış anlama ama sorduğun soru RAM arttırma hilesi gibi bir şey. Isı düşürmek istiyorsan yazılımsal olarak bir şey yapmazsın. Yapabileceğin Max şey ekran kartı ayarlarıyla oynamak olur. Oda pek bir şey ifade etmiyor. Performans alamadıktan sonra ne anlamı var. Oyun ayarlarını düşür işte.

Hayır yapabilirsin. UV gibi. Ona bakılırsa OC de yazılımsal ama bazı durumlarda %50'ye yakın performans artışları elde edinilebiliyor.

Hayır yapabilirsin. UV gibi. Ona bakılırsa OC de yazılımsal ama bazı durumlarda %50'ye yakın performans artışları elde edinilebiliyor.

Dostum OC dediğin şey senin zaten senin donanımında olan bir şey sadece parçayı zorluyorsun. Örneğin buzdolabındaki super modu gibi eğer açarsan daha çok elektirik tüketiyor ve ömrü azaltıyor. OC la soğutmayı kıyaslamanı mantıklı bulamadım. OC dediğin şeyde onlarca ayar var. Soğutma sıcaklık fiziksel bir şey...

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı