Ekran kartının daha az yorulmasını nasıl sağlarım?

0gretmen

Kilopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Anakart: B450m-k İşlemci: Ryzen 5 2600 - Ekran Kartı: RX590 Sapphire Nitro+ 8 GB - Ram: 16GB Corsair 3000 mHz
Meslek
Öğretmen
Merhaba arkadaşlar.
Temel olarak bu ürünlere sahip olduğum bir sistemim var. Detay isteyen olursa mutlaka belirtsin atarım.
Oyunlarda aldığım performans tadından yenmiyor. Şahane.
Fakat oynadığım oyunlarda aldığım performans yayına yansımıyor. ☹
İnternet:
Screenshot_2.png

Uzun süren denemelerim sonunda gerek discord gerek mixer gerek twitch üzerinden aldığım sonuç kesinlikle beklediğim gibi değildi. Yayın yaparken herhangi bir işlem yapmadığımda oyunda olan patlamalar hareketler dalların sallanması suyun akması vs vs. çok akıcı ve anlaşılır. 720p 60fps

Fakat herhangi bir dokunuş, fare oynatması, yürüme yön değiştirme vs olduğu zaman mahvoluyor.
Sonunda sebebi anladığımda, daha fazla soru işareti kafamın içine zerk edildi.
Defalarca denedim ve ekran kartımın %95 - %100 çalıştığı oyunlarda yayının donduğunu mahvolduğunu fakat daha düşük kullanımlarda (%40 %70 gibi) yayının yağ gibi olduğunu gördüm.
Şimdi size soruyorum
1- Ben bu yayını ekran kartından mı yapıyorum da bu kadar kastırıyor?
2- Ben bu ekran kartının kendini bu kadar yormamasını nasıl sağlarım?
3- İşlemci %20 lerde tatil yaparken ekran kartının yarını yokmuş gibi çalışması normal mi? normalse iyi bir şey mi?

Arkadaşlar obs ile bir çok ayar denedim ama denedim demek istemiyorum belki bir şeyi atlamışımdır diye.
Lütfen bana bu konuda destek olun. O kadar donanım ve alt yapı varken bu yayını yapamamam beni mahvediyor.

Not: Ekran kartının %100 kullanıldığı bazı oyunları görseniz gülersiniz. 2005 lerden kalma dandik oyunlar falan var. Yanlış yaptığım bir şey mi var artık rahat uyuyamıyorum. 😫

Defalarca denedim ve ekran kartımın %95 - %100 çalıştığı oyunlarda yayının donduğunu mahvolduğunu fakat daha düşük kullanımlarda (%40 %70 gibi) yayının yağ gibi olduğunu gördüm.

Garip. Ekran kartının %95-%100 çalışması istenen bir şeydir. İkinci durum oluşursa, işlemci ağırlıklı oyunlar hariç darboğaz var demektir.
Ancak Ryzen 5 2600, RX 590'ı rahatça besleyebilir.
Sistemin kalan bileşenlerini ve monitörünüzün çözünürlüğünü belirtin.

vsy
Merhaba arkadaşlar.
Temel olarak bu ürünlere sahip olduğum bir sistemim var. Detay isteyen olursa mutlaka belirtsin atarım.
Oyunlarda aldığım performans tadından yenmiyor. Şahane.
Fakat oynadığım oyunlarda aldığım performans yayına yansımıyor. ☹
İnternet:
Eki Görüntüle 483418
Uzun süren denemelerim sonunda gerek discord gerek mixer gerek twitch üzerinden aldığım sonuç kesinlikle beklediğim gibi değildi. Yayın yaparken herhangi bir işlem yapmadığımda oyunda olan patlamalar hareketler dalların sallanması suyun akması vs vs. çok akıcı ve anlaşılır. 720p 60fps

Fakat herhangi bir dokunuş, fare oynatması, yürüme yön değiştirme vs olduğu zaman mahvoluyor.
Sonunda sebebi anladığımda, daha fazla soru işareti kafamın içine zerk edildi.
Şimdi size soruyorum
1- Ben bu yayını ekran kartından mı yapıyorum da bu kadar kastırıyor?
2- Ben bu ekran kartının kendini bu kadar yormamasını nasıl sağlarım?
3- İşlemci %20 lerde tatil yaparken ekran kartının yarını yokmuş gibi çalışması normal mi? normalse iyi bir şey mi?

Arkadaşlar obs ile bir çok ayar denedim ama denedim demek istemiyorum belki bir şeyi atlamışımdır diye.
Lütfen bana bu konuda destek olun. O kadar donanım ve alt yapı varken bu yayını yapamamam beni mahvediyor.

Not: Ekran kartının %100 kullanıldığı bazı oyunları görseniz gülersiniz. 2005 lerden kalma dandik oyunlar falan var. Yanlış yaptığım bir şey mi var artık rahat uyuyamıyorum. 😫
vsync aç etkili çözüm tabiki yüksek fps veren oyunlarda

Garip. Ekran kartının %95-%100 çalışması istenen bir şeydir. İkinci durum oluşursa, işlemci ağırlıklı oyunlar hariç darboğaz var demektir.
Ancak Ryzen 5 2600, RX 590'ı rahatça besleyebilir.
Sistemin kalan bileşenlerini ve monitörünüzün çözünürlüğünü belirtin.
Ekran
LG 22MK430H-B 21.5" 75Hz 5ms (Analog+HDMI) FreeSync Full HD IPS M
Anakart
ASUS AMD B450M-K B450 DDR4 3200 MHz OC VGA GLAN 4*Sata RYZEN 16X
RAM x2
Corsair Vengeance LPX 8GB(1x8GB) DDR4 3000MHz CMK8GX4M1D3000C16
PSU
High Power 500W 80+ Bronze Kırmızı Fanlı PSU Güç Kaynağı
HDD
Seagate Barracuda 1TB 3.5" 7200RPM Sabit Disk ST1000DM010
SSD
Samsung 860 EVO 2.5" SATA3 Solid State Disk, 250GB
KASA 😁😁😁
DEEP COOL SMARTER Siyah Kasa 1xUSB 2.0, 1xUSB 3.0, 1xAudio, 1xMic
OBS ayarlarına gir, Çıkış bölümüne gel fotoğraf at. Aklımda değil şimdi yanlış söylemeyeyim bakınca hatırlarım.
Screenshot_3.png

Yayın hizmetini kodlayıcı ayarlarına zorla yapıp dene. X264 işlemci zaten.
Dediğin gibi yaptım, şu an bir yandan denemeye çalışıyorum yayını sadece bir miktar iyileşme oldu donuyor takılıyor...
link atsam sıkıntı olur mu bilmiyorum hiç o toplara girmeyim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı