Ekran kartının fanı bazen dönmüyor

Fotoğrafını atabilir misiniz? Zannetmem.

Hocam şimdi anladım, iyice detaylı inceledim. Evet 43 dereceyken fanlar çalışmıyor, bu normal. Örnek olarak Furmark'a girip kartı zorladığım zaman, iki fan da hızla çalışmaya başlıyor, bu da normal. Ama fanlar hızlı çalışmaya başladıktan 1-2 dakika sonra falan sağdaki fan böyle sanki takılıyormuş gibi oluyor, dönmekte zorlanıyor veya takıla takıla yavaş yavaş dönüyor ve ses de çıkarıyor. Bunun nedeni ne olabilir?
 
Ekran kartını 2. el mi aldınız?

Evet :) Ama mağazadan almıştım, aldığımda hiç bir sorunu yoktu. Zaten 1 hafta içinde bir sorun halinde koşulsuz şartsız iade hakkım vardı. Ona güvenerek aldım, bir sorun çıkmadı. 2-3 ay oluyor, daha yeni çıktı bu sorun. Aslında hiç bir şeye de etki etmiyor, sadece bir tık ses çıkarıyor. Kart yükte iken yukarıda yazdığım gibi oluyor. Kartın sıcaklığına falan da etkisi yok, kart yine serin çalışıyor. Ama dediğim gibi sağdaki fan yük altındayken bazen takılarak dönüyor.
 
Evet :) Ama mağazadan almıştım, aldığımda hiçbir sorunu yoktu. Zaten 1 hafta içinde bir sorun halinde koşulsuz şartsız iade hakkım vardı. Ona güvenerek aldım, bir sorun çıkmadı. 2-3 ay oluyor, daha yeni çıktı bu sorun. Aslında hiçbir şeye de etki etmiyor, sadece bir tık ses çıkarıyor. Kart yükte iken yukarıda yazdığım gibi oluyor. Kartın sıcaklığına falan da etkisi yok, kart yine serin çalışıyor. Ama dediğim gibi sağdaki fan yük altındayken bazen takılarak dönüyor.

Fan sesi genelde fanların yıpranmasından dolayı oluşur. Mining yapılmış diye yorumladım.
 

Geri
Yukarı