Fanların temizliği nasıl yapılmalı?

Söküldükten sonra nasıl tamizlenir?

Dikkatli derken kompresörü uzak tutup yapmak mı?

Hiç bilgim yok bilmeyen birine göre anlatabilir misiniz?
Evet hocam. Zaten çok yakından da tutmayın. Bir video var. Fanı parmağı ile tutuyor fakat sizler tutmayın. Parmak falan sıkışır. Sonra canınız yanar. Mesuliyet kabul etmem.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Evet hocam. Dikkatli bir şekilde yapılabilir. Fan soketi de sökülebilir.
Bence, ek olarak; fanı sökün, bir fırçayla (sulu boya ve boya fırçası) bir tozunu attırın daha sonra dönmesini engelleyip, çok baskı yapıp rulmanları da riske atmadan kompresörle (veya benzeri) yüksek basınçlı hava püskürtebilirsiniz. Ek olarak daha mikro alanda çalışmak için basınçlı hava spreyleri var fakat çok pahalılar ve maalesef mütemadiyen/sürekli kullanım olanağı yok. Belki hava verecek bir şey bulabilirseniz pipet tarzı bir şeyle denenebilir fakat havayı üfleyecek aklıma alternatif bir şey gelmiyor. Bez düşünülebilir ama fazla incelik lazım, güzel sonuç vermeyebilir.
 
Ben hava tutma + bez yöntemiyle temizliyorum fanları. Fanları elinizle veya kalemle tutabilirsiniz, bu sayede kasa ve radyatör fanları çok güzel temizleniyor. Yalnız benim güç kaynağı fanım ciddi tozlanıyor. Silsem de hava da tutsam iç kısmına erişilmediği için toz kalıyor üzerinde. Ona bir çözümü olan var mıdır? Kulak çöpü, kürdan falan da denedim çok uzun sürüyor ve genelde alkolle silince ıslak bir iz bırakıyor çamur gibi.
 
Fanların içinde ufacık bilyeler var çok dikkatli olmakta fayda var. Oynadı mı onlar ses yapar randımanlı çalışmaz.
 
İlk başta kulak çöpüyle falan uğraşıyorum baktım olacak gibi değil tam istediğim gibi olmuyor bayağı yıkıyorum mekanizmaya su kaçmicak şekilde. Alternatif olarak bitmiş temizleyici spreylerine su doldurup o şeklinde su sıkabilirsiniz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı