Ekran kartının fanı kırıldı

AVISL

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Gastronomi
Arkadaşlar merhaba ekran kartımı incelerken dokunmamla bu 2 yaprağın uçması bir oldu nasıl düzeltebilirim? Dönerken sallanıyor. Pinlere zarar gelmesin diye söktüm.

Dosya Ekleri

• IMG_20231226_114442.jpg
    IMG_20231226_114442.jpg
    136,3 KB · Görüntüleme: 147
Karta bir zarara olmaz sıcaklığı kontrol et bir değişiklik olursa yapıştır dikkatle sıcaklıkta bir fark yoksa dursun öyle.

Arkadaşlar merhaba ekran kartımı incelerken dokunmamla bu 2 yaprağın uçması bir oldu nasıl düzeltebilirim? Dönerken sallanıyor. Pinlere zarar gelmesin diye söktüm.

Ya o yaprakları geri yapistiracaksin ya da tam karşısında kalanları da kiracaksin ki sallanmasin.

Ekran kartınıza bi zarar gelmez ama yüksek sıcaklıklara çıkabilir ve bu da zarar verebilir, fandan bi yaprağa zarar gelmesi fanın dengesini tamamen bozabilir yani o slota yeni fan ya da bu işi bilen birisi fana uygun yaprak takması gerekir.

Dursun öyle olur mu hocam :D Fanın aerodinamiği bozulduğu için bir kaç saate fan kasasına çarpmaya başlar. Ayrıca soğutmadığı için dolaylı olarak karta zarar verir. Kart modelini arayarak fan bulabilirsin internetten. Türkiye'de zor olabiliyor fan bulmak Aliexpress'den bak derim bu durumda. Arada geçen sürede riske girmemek için kart kasası üzerinden klips ile bu kırılan fanın yerine bir fan tak geçici olarak dönsün soğutsun.

Resimden tahminle örnek fan: Aliexpress (260 TL Vergi+Kargo dahil) @AVISL

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı