Ekran kartının hızını düşürme

Makaleler
2
Eski bir ekran kartı var ve çok ısınıyor. Eskiden MSI Afterburner üzerinden sıcaklık limiti koyuyordum ama şuan o limit nedense çalışmıyor ve koyduğum limiti aşıyor. MSI Afterburner üzerinden çekirdek ve bellek hızlarını sonuna kadar düşürdüm ama yine de gayet hızlı ve 20-30 dakika sonra (Normalde 5-10 dakika) yine çok ısınıyor. Bu hızı nasıl daha çok düşürebilirim veya sağlıklı başka bir yolu var mı ? Çekirdek hızı 200 MHz falan olsa bile yeterli gelir sadece ısınmasın.

Merak edenler için 85 derecelere kadar çıkıyor oyunu kapatmasam çok daha fazla ısınacağına eminim. Boşta bile 60-70 derecelerde 😀 Tabi bu kalitesiz kasa ve kalitesiz soğutma ile alakalı sistem de pek iyi olmadığından sadece bozulmayacak düzeye (Yükte 70-75 derece gibi bir değer.) çeksem yeterli.

Birkaç gün önce evdeki kalan MasterGel Maker macunu sürdüm ama pek fayda etmedi. Hız düşürmeyi sağlayacak bildiğiniz bir program var mı?

Kardeşim bilgisyardaki güç ayarlarından da performans ayarlarını düşürebilirsin, ayrıca aldığın sıçaklık değerleri normal değil. Ekran kartın yanabilir haberin olsun.

Eski bir ekran kartı var ve çok ısınıyor. Eskiden MSI Afterburner üzerinden sıcaklık limiti koyuyordum ama şuan o limit nedense çalışmıyor ve koyduğum limiti aşıyor. MSI Afterburner üzerinden çekirdek ve bellek hızlarını sonuna kadar düşürdüm ama yine de gayet hızlı ve 20-30 dakika sonra (Normalde 5-10 dakika) yine çok ısınıyor. Bu hızı nasıl daha çok düşürebilirim veya sağlıklı başka bir yolu var mı ? Çekirdek hızı 200 MHz falan olsa bile yeterli gelir sadece ısınmasın.

Merak edenler için 85 derecelere kadar çıkıyor oyunu kapatmasam çok daha fazla ısınacağına eminim. Boşta bile 60-70 derecelerde 😀 Tabi bu kalitesiz kasa ve kalitesiz soğutma ile alakalı sistem de pek iyi olmadığından sadece bozulmayacak düzeye (Yükte 70-75 derece gibi bir değer.) çeksem yeterli.
Öncelikle Msı afterburner ile çekirdek hızını düşürürsen ısıda düşer. seninki hava akışıyla ilgili bir problem. Yani yeni bir kasa almanı öneririm. benim kasam mb 511 rgb ve ekran kartım boşta 36 derece oyunda 60-65 derece çünkü çekirdek hızı düşük ve soğutma iyi sende çekirdek hızını düşürmek işe yaramamış bundan dolayı önünde en az 2 fan bulunan bir kasa al

Kardeşim bilgisyardaki güç ayarlarından da performans ayarlarını düşürebilirsin, ayrıca aldığın sıçaklık değerleri normal değil. Ekran kartın yanabilir haberin olsun.
Benim kartım boşta 60/70 yükte 80/90 derece 4/5 yıldır aynı şekilde. Yanlış bilgi vermeyin. Zaten ekran kartları ve işlemciler 93,97 ya da 100 derecede kapanırlar ya da hızlarını azaltırlar.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı