Ekran kartının sıcaklığı kaç olmalı?

MaeBae

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar uzun zamandır kafamı kurcalayan bir sorum var. Örnek veriyorum herhangi bir oyunda High veya Ultra ayarlarda oynarken ekran kartının sıcaklığını 80 derece üstü görünce içim rahat etmiyor ve ayarları düşürüyorum. Ekran kartının sıcaklığı kaç olmalı? 75-80 derece arasında 3-4 saat oyun oynasam bir sorun olur mu? Ekran kartımın modeli Sapphire RX590 Pulse 8 GB GDD5 256Bit.

Eğer 95 derece falan olmazsa sorun çıkmaz. O sıcaklıklar da drop yemiyorsanız zaten sorunsuz kullanabilirsiniz. RX serisi kartlar biraz fazla ısınıyor zaten.

High ve ultra ayarlarda o sıcaklık günümüz hava sıcaklıklarında normal. Ama kasa içi hava sirkülasyonunun iyi olması, kullanılan termal macunun kaliteli bir macun olması 5-10°C sıcaklık farkı yaratıyor.

80'i geçirmemeye bakın üstü pek iyi değil çünkü kart için. Undervolt ile daha fazla düşürülebilir sıcaklıklar.
RX 580 ama işinizi görebilir.

Eğer 95 derece falan olmazsa sorun çıkmaz. O sıcaklıklar da drop yemiyorsanız zaten sorunsuz kullanabilirsiniz. RX serisi kartlar biraz fazla ısınıyor zaten.

Hayır herhangi bir drop yemiyorum, ama takıntı gibi bir şey oldu. Sürekli MSI Afterburner'dan sıcaklığına bakıyorum.

Bu senenin başında almıştım sistemimi. İmzamda görebilirsiniz komple sistemim yazılı.

Aklım karıştı aslında, üstteki yazan arkadaşlarda bir sorun olmaz demiş. Undervolt olayına bakıcağım birazdan.

Yaz mevsiminde bu sıcaklıklar o kart için gayet normal. Üstelik High ve Ultra ayarlar dan bahsediyorsunuz. Drop da yemiyormuşsunuz zaten. Rahatınıza bakın derim. Sıcaklıklar dediğim gibi 95 falan olursa sıkıntı olabilirdi.
Örneğin; 1050Ti kartım 5-6 ay önce yük altında bile 60 dereceye bile çıkmazken son 1-2 aydır 70-71 derece görüyorum.

Anladım teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…