Ekran kartının yanıp yanmadığı nasıl anlaşılır?

SEWIHTN

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayarımdan yanık kokusu geliyor ekran kartım yanmış olabilir diye düşünüyorum, zaten oyunlarda (mesela Minecraft'ta aynı ayarlarda 10-30 FPS) düşüşü var. Ama benim bilgisayar all in One bilgisayar olduğu için (link altta) açmak aşırı zor. Bunu yazılımsal olarak görmemin imkanı var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarımdan yanık kokusu geliyor ekran kartım yanmış olabilir diye düşünüyorum, zaten oyunlarda (mesela Minecraft'ta aynı ayarlarda 10-30 FPS) düşüşü var. Ama benim bilgisayar all in One bilgisayar olduğu için (link altta) açmak aşırı zor. Bunu yazılımsal olarak görmemin imkanı var mı?
Birebir aynı modelse ekran kartı yok zaten. İşlemci üzerindeki grafik birimini kullanıyor. Yanık kokusunun sebebini de içini açmadan öğrenemezsin. Fanlardan biri olabilir.

Yanlış görmediysem harici bir kart yok bunda. Yani isoemci içindeki entegre GPU'yu yakıp kullanmya devam etmen mümkün olmadığından zannetmiyorum böyle bir durum yaşadığını.

Hayır var içini açıp bakmıştım (çok önce ve az kalsın kırıyordum) ve cidden bir ekran kartı var.
Bu ekran kartına sahip sitede gözükmüyor.

Hayır var içini açıp bakmıştım (çok önce ve az kalsın kırıyordum) ve cidden bir ekran kartı var.
Bu ekran kartına sahip sitede gözükmüyor.
Ekrana görüntü veren kart bu ise yanmamıştır. O tip bir anakartın da otomatik olarak iGPU ya geçeceğini sanmıyorum. Yine de sıcaklık değerlerinize bakın derim.

Hocam bende de laptop var mesela ısınınca yanık kokusu gibi bir şey geliyor ama yine fps yüksek. Sanırım soğutması az kaldığı için ısınıp ısındırdığı materyalin kokusunu yayıyor.

1668949546054.png

Böyle gözüküyor normal mi?

Ekrana görüntü veren kart bu ise yanmamıştır. O tip bir anakartın da otomatik olarak IGPU'ya geçeceğini sanmıyorum. Yine de sıcaklık değerlerinize bakın derim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı