Ekran kartları ne zaman stoklara girer ve fiyatları düşer?

basganmemduh

Hectopat
Ekran kartı piyasası malumunuz miningciler ve üretim yetersizliği gibi faktörlerden sıkıntıya girdi. PC toplayacağım en geç Mart'ın ilk haftası bileşenlerin elimde olması gerekiyor. Ekran kartını güvenilir bir siteden yurt düşündan uygun fiyata getirtme şansım var mı? Eğer yoksa mesela şu an RX5500 XT 8 GB ı 3.5 bin TL'ye buldum sizce hiç düşünmeden bu fırsatı kaçırmayayım mı çünkü aynı ekran kartı şu an 6-7 binlira en az sistemi toplayım mı? Tek sıkıntım ekran kartı işte bazı arkadaşlar diyor ki Mart'ı bekle RX5500 XT fiyatı 2-2.5'a kadar iner. Sizce böyle bir şey mümkün mü?
Çünkü eskinin RX5700 XT parasıyla 5500 XT almak istemiyorum ama aynı zamanda en geç Mart'ın ilk haftası PC'yi toplamış olmam gerekiyor. Lütfen fikir verin çok kararsız kaldım bin lira daha ucuza alacağım diye beklemeye değer mi veya bekleyip bugünün 5500 XT parasına 5700XT alabilir miyim bir ay sonra?

Kimse bilemez ki bu sorunun cevabını. RTX 3050 ve 3050 Ti Ocak-Şubat gibi çıkacak deniliyordu. Herkes bekliyor hala.

Zannetmiyorum 2018'li yıllarda bende öyle beklemiştim fakat aksine fiyatlar arttı.

Ben mevcut PC'mi toplarken ( 2016 sonu) bir "RX480'nin çıkmasını bekle" furyası vardı.
Sonra o kart çıktı ama patlak çıktı. Tam hayal kırıklığı olmuştu. :)
GTX1060 yerine paraya kıyıp 1070 almıştım.
İyi ki de öyle yapmışım hala işimi görüyor emektar. :)

Ekran kartı piyasası malumunuz miningciler ve üretim yetersizliği gibi faktörlerden sıkıntıya girdi. PC toplayacağım en geç Mart'ın ilk haftası bileşenlerin elimde olması gerekiyor. Ekran kartını güvenilir bir siteden yurt düşündan uygun fiyata getirtme şansım var mı? Eğer yoksa mesela şu an RX5500 XT 8 GB ı 3.5 bin TL'ye buldum sizce hiç düşünmeden bu fırsatı kaçırmayayım mı çünkü aynı ekran kartı şu an 6-7 binlira en az sistemi toplayım mı? Tek sıkıntım ekran kartı işte bazı arkadaşlar diyor ki Mart'ı bekle RX5500 XT fiyatı 2-2.5'a kadar iner. Sizce böyle bir şey mümkün mü?
Çünkü eskinin RX5700 XT parasıyla 5500 XT almak istemiyorum ama aynı zamanda en geç Mart'ın ilk haftası PC'yi toplamış olmam gerekiyor. Lütfen fikir verin çok kararsız kaldım bin lira daha ucuza alacağım diye beklemeye değer mi veya bekleyip bugünün 5500 XT parasına 5700XT alabilir miyim bir ay sonra?

Bazı videolar izlemiştim. O videolarda kimileri bu sorunun şubat sonunda, kimi Mart'ta ve kimi de nisanda stok sorunu düzelecek diye belirtmişti.
Dipnot: 3500 TL dediğiniz RX 5500 XT'nin sıfırı şu an 4500 TL. 3500 TL'ye ancak kullanılmış bulunuyor.

Zaman geçtikçe ekran kartlarına olan istekte artıyor. Fiyatlar daha fazla artmadan al derim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı