Ekran kartları neden fahiş fiyatlardan satılıyor?

Burakrefah

Femtopat
Katılım
2 Mart 2021
Mesajlar
31
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Ya, neden herkes fahiş fiyattan veriyor? Ben 2 aydır sistem topluyorum. Ekran karti yok. Doğum günüm bugundu. GTX 1660 Ti'lara 2. el 5 bin diyorlar. Bunlar 3500'di 2. el. Neden böyleler? Doğru satın alım neden yapılmıyor? Stok yoksa yok. 5-6 bin yazmak sahtekarlıktır. Siz ne diyorsunuz?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Miningciler sağ olsun stok kıtlığı var. Birkaç aya-yıla düzelir.
 
Aynen arkadaşın dediği gibi Dünya genelinde deli gibi bir stok problemi var meselenin evrenselliğini anlamak için aşağıdaki yayına bakabilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Bu ne açgözlülük ne de sahtekârlık. Bugün 2yıl önce aldığınız arabanızın piyasası nasıl her geçen gün artıyorsa, bu piyasanın da bir fiyatlandırma politikası var. Dünya üzerinde hep en az olan en pahalıdır ya ordan yola çıkın. Birşeyin stoğu yok ve talep yüzlerce katı artmışsa fiyat artar. Pandemiyle beraber herkes ya bilgisayarlardan çalışmaya başladı ya da boş vakitlerini bilgisayarlarla değerlendirdiği için talep üretimin önüne geçmiş oldu. Mining furyası başladı, gamerlar sırada bekliyor. Bugün ortalama bir kullanıcı bile orta seviye kartlar tercih ediyor. Bu stok krizinin sürmesiyle fiyatların abes olarak artmasının en büyük sebebi de şu, denetim yok. İsteyen istediği fiyattan istediğini satıyor. Mesela 7999TL'ye gelen v.o.k sistemin ekran kartı neden 8700 lira? Hiçbir firma zarar etmiyor üstelik :) Bu ürünler normal fiyattan geldi de piyasaya göre herkes kafasına göre mi fiyat belirliyor? kimse bilmiyor. Ortalık tamamen boş bırakılmış. Böyle bir ortamda herşey olur. Hazine bakanlığı kripto para piyasasını takip ettiğini söylemiş. Yakında o iş de yalan olacak gibi. Hayırlısı :)
 

Geri
Yukarı