Ekran kartlarında çekirdek hızı farkı neyi değiştirir ?

O.C. yapılmamış bir ekran kartında bütün ayarlar açık 40 FPS alıyoruz örneğin. O.C. yapıldıktan sonra FPS değer en fazla kaç artacaktır ?

Yaptığın overclock her oyunda aynı performans artışı göstermez. Hata şu var bazen overclock ile performans düşüşü yaşarsın. Bu benim başıma geldi. Hangi oyundu hatırlamıyorum.
Neden öyle oluyor ki ? Normalde gücü daha yukarı çekince sürekli olarak artış göstermesi gerekli değil mi ? Hani her oyunda 10 FPS artış olmasını beklemem de düşmesi ilginç.

Neden öyle oluyor ki ? Normalde gücü daha yukarı çekince sürekli olarak artış göstermesi gerekli değil mi ? Hani her oyunda 10 FPS artış olmasını beklemem de düşmesi ilginç.

Açıkçası bende o zamana kadar öyle bir durumla karşılaşmamıştım. Genelde oyunlarda overclockla 7 8 FPS artışı sözkonusuyken o oyunda aynı overclock profiliyle 5 FPS düşüşü ilginçti.

Bende O.C sonrası gta 5 de herşey en sonda iken msaa falan advantec graphics de dahil açıkken 60-90 arası değişiyordu minecraftta O.C sonrası en düşük ayarlarda 30-70 arası görmeye başladım.

Ekran kartlarında çekirdek hızı aslında çok önemli değil. 2 ufak afterburner ayarıyla aynı değerlere erişmek mümkün. Asıl mühim olan kartın hızaşırtma limitidir. Bunda farkı GPU'nun PCB kalitesi ve kartın güç tüketme potansiyeli belirliyor. Şöyle örnek vereyim 2 kart arasında birisi fabrika çıkış hızı 1000 hızında diğeri 1100 hızında olsun. 1000 hızında olanın PCB kalitesi güç tüketme kalitesi diğerinden yüksek olsun. Afterburner ile hızaşırtmada fabrika çıkış hızı 1000 olanı 1300 hızında stabil tutabilirken diğerini bu hıza çıkaramayabilirsin.

İkiside aynı belki Msi biraz daha iyidir. Gigabyte'da durum farklı. En ucuz 980Ti Gigabyte modelidir. Ama en iyi overclock yapılan karttır aynı zamanda.
Gigabyte'i önerir misiniz ?

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı