Ekran Kartlarında en önemli şey?

MrRich

Kilopat
Katılım
19 Ağustos 2013
Mesajlar
494
Çözümler
9
Bir grupta tartışmamız oldu ekran kartları ile ilgili. Bazı kişiler ekran kartında çekirdek hızı vs diyo biz Bit'de önemli bir faktördür diyoruz. Bazıları ekran kartında bite bakılmaz vs. şeyler diyor. Sence Ekran kartında bit önemlidir ya da ekran kartı alırken nelere dikkat etmemiz gerekir ? Acil bi şekilde cevaplarsan sevinirim abi.
 
Ne çekirdek hızı ne de bit. En önemli şey GPU'dur.

Peki her özelliği biti çekirdek hızı vs düşük ama kaliteli GPU'ya sahip bi ekran kartı mı yoksa çekirdek hızı ve biti yüksek orta seviye GPU mu tercih etmeliyiz ? Bir de bir forumda okudum yüksek bitli ekran kartları zaten kaliteli GPU kullanıyormuş doğru mudur ?
 
GPU İlk etken olur GPU'Nun iyi olduğunu Ekran karının 2.sayısına bakarak anlarız 0-9 Arası olur 9 en üst seviyedir. Örneğin 7990 veya GTX780 Gibi sonrasında bit gelir bit ne kadar çoksa o kadar güzel olur bir yol düşünün 2 şeritte mi arabalar daha akıcı gider yoksa 10 şeritte mi bit bunu ifade eder.
 
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı