Ekran kartlarında Türkiye ve Avrupa fahiş fiyat farkı

Hocam dedim ya çip krizi var tamam da sonuç olarak fark 600 dolar doğru mu? Biz de anormal bir artış var. Sebep çip krizi gösteriliyor.
Kart olması gerekenden 3 Kat daha pahalıya satılıyor. Bizde de aynı şekilde TL cinsinden olması gerekenden 3 kat daha pahalı satılıyor.
Burda 1000 lira falan olması lazım :(
Eğer 1 Dolar = 1 TL olsaydı haklı olabilirdin.
 
Kart olması gerekenden 3 Kat daha pahalıya satılıyor. Bizde de aynı şekilde TL cinsinden olması gerekenden 3 kat daha pahalı satılıyor.

Eğer 1 Dolar = 1 TL olsaydı haklı olabilirdin.
Hocam yani olay çip krizi falan değil asıl olay kur dalgalanması.
 
Yani bu kadar büyük çapta bir kriz varsa Amazon 920 dolara nasıl 3060 satabiliyor anlayamadım açıkçası hocam.

Tam da bahsettiğim konu bu.

Ürünün Türkiye Amazon stoklarına girdiği zamanki kur farkından oluşabilir bu fark. Yani örneğin dolar 16 seviyesindeyken Amazon Avrupa'dan sipariş verseniz şu anki kur ile arada 2300TL fiyat farkı oluşacaktı.
 
Bu kartın lansman fiyatı yanlış hatırlamıyorsam 300 küsur dolardı. Özel soğutmalı modeller, marka farkları, ulaşım giderleri vs gibi etmenlerden sonra satış fiyatı 400 küsur dolarlarda olması gerekmekte. Fakat satış fiyatı neredeyse 2.5 katı. Tabii bizde kur farkı ve fırsatçılık da üstüne eklenince biraz daha tuzlu oluyor.
 
920 dolar zaten 12 bin TL yapıyor, neyin fırsatçılığından bahsediyorsun sen? 13 bin TL gayet normal fiyat karşılaştırma yaparsan.
Çip krizinden değil zaten konuyu okusaydın ilk mesajda belirttim. Olay kurdan kaynaklı bundan bahsediyoruz.
 
Açıkçası ekran kartı fiyatları düzelmez. Basit çip üreticilerinden tut Nvidia gibi dev ekran kartı üreticilerine kadar herkes çip krizi diye ağlayıp fiyatları katlıyor.
Dünyada artan enflasyon da eklenince çip krizi muhabbetti düzelmeye başlasa bile fiyatlar yukarı doğru gider gibi geliyor.
 

Geri
Yukarı