Ekran kartm %100 kullanırken bir anda düşüyor ve FPS düşmesi giriyor

Kaan Keskin

Hectopat
İlk olarak konuyu doğru yere açıp açmadığımı bilmiyorum şimdiden özür dilerim.

Arkadaşlar ASUS bir Laptop'a sahibim ve her laptop gibi ısınma sorunu yaşadım, ama ısınma sorununu hallettikten sonra hala FPS düşmesi yaşıyordum. Eskisi kadar olmasa da yine oluyordu bende görev yöneticisini açarak ne sıkıntısı olup olmadığını çözmeye çalışıyordum, ki ani olarak GPU yani ekran kartımın %100-%90 seviyede bir anda %30-%40'lara indiğini gördüm ve halbuki drop yiyordum [ uzun zamandır driver yüklemedim ] bu durum Battlefield 1'de Online girince sıklaşıyordu. Laptop ultra ayarlarda oyunu 60-50 FPS'lerde oynatıyordu ama ani düşüşten dolayı 20 FPS'leri görüyordum,
Bunun sıkıntısı nedir? Nasıl çözebilirim?

PC boştayken fotoğrafları: [ ek olarak throttlestop programını kullanıyorum ]

i7 -7700HQ CPU @ 2.80GHz
8 GB RAM
GTX 1050 4 GB
SSD 250 GB {markasını bilmiyorum ama SSD var]
1 TB HDD
İşlemci ekran kartım: Intel HD Graphics 630
Linkini bıraktığım sürücüyü indiriniz.

Şu an indiriyorum. Şunu da eklemek isterim oyundayken sıcaklık değerlerim 80-85 arası bu normal mi?

Evet kurdum şimdi ne yapacağım?

Throttle stop pek kullanmanı tavsiye etmiyorum işlemcine yazık olur eğer ek olarak problemin yoksa.

Ekran kartınızın sıcaklığı ise biraz fazla. Anlık düşüş yaşamanızın sebebi bu olabilir.
Sıcaklık bi anda 90 dereceye çıktı genel sıcaklıktan bahsediyorum normalde bu kadar olmazdı.
Ekran kartınızın sıcaklığı ise biraz fazla. Anlık düşüş yaşamanızın sebebi bu olabilir.

Deneyin.

Denedim ama hala drop giriyor.
Throttle stop pek kullanmanı tavsiye etmiyorum işlemcine yazık olur eğer ek olarak problemin yoksa.
İlk zamanlarda baya işime yaramıştı ama sonra kullanmayı bıraktım ama daha da kötü olmuştu. :/
Şunun farkına vardım ki ısınma problemini hala çözememişim Throttle stop kapattım ve öyle denedim ilk başta drop yemedim ancak ısınmaya başlayınca yemeye başladım. Artık termal macununu ve içini temizleme zamanı gelmiş ilk aldığımdan beri sadece 1 kere temizledim alalı 3 yıl oluyor ve termal macununu da 1 kere yeniletmiştim ve bir laptop soğutucusu alma zamanı da gelmiş sanırsam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…