Ekran kartsız laptoplar ile oyun oynanır mı?

Katılım
17 Şubat 2025
Mesajlar
6
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, Minecraft gibi düşük gereksinimli oyunlar oynamak ve kodlama yapmak için ucuz (5-10 bin lira civarında, gerçekten ucuz) 2.el bir laptop almayı düşünüyordum.

Bu kadar ucuza anca ekran kartsız laptoplar var. Bende bu tarz laptoplar oyunları oynatır mı emin değilim. 60 FPS oynatsa bana yeter de artar ama oynatır mı bilemiyorum. Bu yüzden bilenler cevaplarsa sevinirim.
 

İşlemcisine de baglı ama her oyunu yüksek performans oynatmaz. Minecraft gibi oyunları rahatlıkla açar ama shader kullanmak isterseniz kasmalar olabilir.
 
Oynatır herhalde hocam ben intel uhd 620 igpu kullanıyorum valorant pubg mobile fortnite gibi oyunları düşük fps'de olsa kasmadan oynatıyor laptop'a 1 yıldan 1 yıla termal macun bakımı ile sorun olmaz.

Bütçe en fazla ne kadar olur kargo ile alabilirmisiniz bilgisiyarı param güvende ile ona göre önereceğim bir laptop size.



İki tane ekran kartlı laptop var biri yeni model diğeri eski model bir bilgisiyar.
 
Son düzenleme:
İşlemcisine de baglı ama her oyunu yüksek performans oynatmaz. Minecraft gibi oyunları rahatlıkla açar ama shader kullanmak isterseniz kasmalar olabilir.

Peki mesela Minecraft'ta mod yüklesem sorun olur mu? İşlemciye bağlı sanırım modlar ama emin de değilim.

Oynanıyor ama hiç oynatmasa daha iyi genelde üstündeki grafik bölümünden istediğiniz verimi alamıyorsunuz, kendimden biliyorum.

Yani Minecraft gibi hatta ondan daha düşük gereksinimli basit oyunlarda bile kasar mı?
 
Peki mesela Minecraft'ta mod yüklesem sorun olur mu? İşlemciye bağlı sanırım modlar ama emin de değilim.



Yani Minecraft gibi hatta ondan daha düşük gereksinimli basit oyunlarda bile kasar mı?
Minecraft zaten çoğu pc açıyor düşük ayarlarda sorun çıkmaz yani lenovo iyi ama işlemcisini öğrenmek lazım hem yanında çanta ve mouse'da veriyor cihaz'da 24 gb ram var gayet iyi ve yüksek ekran kartı 2 gb normal ideal bir kart o iyi bence siz konuşun satıcı ile işlemciyi öğreninin.
 

Bütçeme yukarıda 5-10 TL civarı demiştim ama biraz daha detaya girmek gerekirse aslında 6500 liram var şu anda. Ben öğrenciyim ve harçlıklarım dışında param yok. 1-2 bin lira da ailem katabilir böylece yaklaşık 9000'e çıkıyor bütçem.

Ayrıca İstanbul dışından laptop alamam çünkü ailem karşı, bu sebeple İstanbul'da satılan bir laptop arıyorum. Bu yüzden o laptopları alamam. Tabii eğer İstanbul'da olan ve bütçemi karşılayan başka bir laptop biliyorsanız bu iyi olurdu.
 
9000 tl tamam hocam bakacağım.




Hocam bu son attığım iki model lenovo yoga ve asus vivobook hakkında işlemcisi ve ekran kartı bilgilerini isteyin ve bana yazın.
 
Son düzenleme:

Attıklarınızdan Lenovo'yu direkt eledim daha önce benzer bir şey kullanıp memnun kalmamiıştım. Zenbook ve Vivobook arasında ikisinin de kendine göre artıları/ eksileri var mesela Zenbook bataryası ölmüş sürekli şarda kullanılabilir ama hareket halinde biri için büyük sorun. Ayrıca ekran kartları giriş seviyesi tabii ki ağır oyunlar dışında çoğu oyunu rahatlıkla açar.
Vivobook modelinde 8. nesil i7 olması beni ona itiyor ama 8 GB RAM tekrar soğutuyor. Satıcıya ekstra RAM slotu olup olmadığını sorun, varsa 8 GB RAM de siz alırsınız ve güzel güzel kullanırsınız.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…