kayra150
Hectopat
- Makaleler
- 2
Daha fazla
- Sistem Özellikleri
- Anakart: MSI 945GM3
İşlemci(CPU): Intel Core2 Duo E7300 2.66 ghz
Ekran Kartı(GPU): AMD ATI Radeon HD 2400 PRO
Disk: Hikvision C100 120 GB SSD
Ram: 1 GB
İşletim sistemi: antiX 22 64 bit
Kernel: xanmodv1-lts (6.6.21)
Monitör: Casper926w - 900w
Klavye: Casper K5108
Fare: PGM07
Kulaklık: TIGOES TH-812
Temperli cam, nano, seramik nano, hayalet... Ekran koruyucu çeşitleri arttı. Uzun uzun hem yerel hem de küresel çapta internette araştırma yaptım. Açıkçası hangisinin daha iyi olduğu konusunda net bir fikir sahibi olamadım halen. Kimisine göre 9H temperli cam çok iyi koruyor, kimisine göre 5D nano mükemmel. Kimi diyor temperli de olsa çabuk çatlar dağılır kimi diyor nanolar çatlamaz ama çok darbe ememez. O yüzden kararsız kaldım. Bu işlerde iyi olanlar tavsiye verebilir mi?
Maliyet açısından bakıldığında nano korumanın daha iyi olduğunu görmekteyiz ancak telefon dükkanında çalışan birisi olarak (daha yeni sayılırım) söylemeliyim ki üst camı kırık olarak gelen telefonların çoğu nano kullanıyor. Temperli cam kullananların da genelde sırf koruması çatlıyor. Tabii ki istisnalar da oluyor ama durumu böyle gözlemledim. Hangi koruma nasıl korur, standart ömrü nedir, ne kadar süre ile yenilenmesi gerekir bunlara cevap arıyorum. Kişisel görüşüm hem sunduğu koruma hem ucuzluğu yönüyle temperli cam kullanmak, sizler ne dersiniz?
Maliyet açısından bakıldığında nano korumanın daha iyi olduğunu görmekteyiz ancak telefon dükkanında çalışan birisi olarak (daha yeni sayılırım) söylemeliyim ki üst camı kırık olarak gelen telefonların çoğu nano kullanıyor. Temperli cam kullananların da genelde sırf koruması çatlıyor. Tabii ki istisnalar da oluyor ama durumu böyle gözlemledim. Hangi koruma nasıl korur, standart ömrü nedir, ne kadar süre ile yenilenmesi gerekir bunlara cevap arıyorum. Kişisel görüşüm hem sunduğu koruma hem ucuzluğu yönüyle temperli cam kullanmak, sizler ne dersiniz?
Son düzenleyen: Moderatör: