Telefon başında geçirdiğim süreyi azaltmak istiyorum. Ne yapmalıyım?
Konu içerisine sadece telefon dahil çünkü işim sebebiyle bilgisayar başından gün içinde kalkmam pek mümkün değil ancak bilgisayar başında olmadığımda veya bilgisayar başındayken bile telefon bir şekilde yanımda Reels videoları izlemek amacıyla açık oluyor. Instagram'da günlük geçirdiğim süre yaklaşık 8-9 saat. Gün içinde bir yerden bir yere giderken yanımda arkadaşım olsa bile sürekli olarak telefona bakıyorum. Elbet o zamanlar mesajlara bakma amaçlı oluyor ama yine de sosyal medyada vakit geçirmek yerine okumaya ve yazmaya odaklanabilmek istiyorum. Instagram ve genel olarak telefon kullanımından uzaklaşabilmem için önerileriniz neler?
Şimdi genç arkadaşım;
Bu sorun sadece sana ait bir konu değil, yaşıtlarının büyük kısmı benzer sorundan mustarip.
Benim telefonum sürekli bilgisayar ekranına aktarılmış şekilde duruyor.
Buna büyük gerekçelerimden bir tanesi, telefondaki oyunu daha büyük görebilmek için olmasının etkisi tartışılmaz. Aynı oyunu farklı hesaplar ile 2 ekranda oynuyorum.
Ama telefonda birine mesaj yazmak nedense zor geliyor. Daha büyük ekran ve klavye ile kolaylıkla yazmak kolay. Öyle ki WhatsApp sesli görüşmelerimi de bilgisayar üzerinden yapmak daha kolayıma geliyor.
Instagram vb sosya gruplara kaydım yok. Bu tür bir merakım da yok. Benim yaşımdaki birçok kişinin özellikle fb-Instagram-X kullanmasına rağmen inatla kullanmıyorum. İhtiyaç da duymuyorum. Yaşımın etkisi mi bilmiyorum ama birileri ile iletişim kurmak için klasik metotları tercih ediyorum.
Vaktimin büyük kısmını VMware ile ve bol miktarda teknik YouTube videoları ile geçiyor. Seyrettiğim dizi ve filmler ayrı bir konu.
Eğer amacınız bilinir olmak ve aranılan biri olmak ise; şahsen senin Linux bilgine imrenen biriyim. Hala son hypr Config'lerini paylaşmadın. En çok bilindik 4 hypr/dots Config'leri için de konu açmadın. Erik'in hazırladığı scriptleri inceleyip - bize göre modifiye etmeni bekliyorum. Linux dünyasına çok faydalı çalışmalar yapabilirsin.
İş hayatında kimse sana takipçi sayını sormayacak.
Ama yaptığın çalışmalar için GitHub'daki paylaşımların - eğitim rehber/videoların daha önemli olacak.
Ve anlık fotoğraf - konum paylaşımların yerine, teknik/mesleki eğitim çalışmaların dünya genelinde etkili olabilir.
bungee jumping adrenalin açısından güzeldir (benim kalbim dayanmaz) ama meslek olarak getirisi yok ise anlık bir heyecandır.
Odağın - amacın mesleki olarak aranılan - danışılan biri olmak olması daha önemli.
Yaş ilerleyip, sorumlu olduğun kişi sayısı arttıkça, bu Instagram vb yerlerde harcadığın zamanın ne kadar gereksiz olduğunu daha net anlayacaksın.
Çok geç olmadan odağını mesleki beceri ve tecrübeye kanalize etmen dileğim ile.
Selamlar.