Ekran yırtılması mantığı nedir?

aydiinylmz

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar, 4 senelik Ryzen 3500 GTX 1650 Super 2x8 RAM'li bir kasaya ve ViewSonic FreeSync 144Hz bir monitöre sahibim. Birkaç ay önce Nitro 16 laptopumu bu monitöre bağladığımda ekran yırtılması yaşamaya başladığımı fark ettim. Kasayı tekrar monitörde denediğimde orada da yırtılmalar vardı. 4 senedir bu yırtılmaları gerçekten görmedim mi yoksa yeni mi oluştu inanın kafam karıştı. Sormak istediğim şey şu;

Bahsettiğim kasa ve monitörde monitör değerini (144Hz) aşmadığım sürece yırtılma olmaması gerekmez miydi? Yoksa FreeSync monitör olması NVIDIA kartlı bir sistem için fark etmiyor ve FPS fark etmeksizin yırtılma olması normal mi?

Laptopu bağlayınca da FPS fark etmeksizin yırtılıyor haliyle G-SYNC açamıyorum monitörde, laptop ekranında ise G-SYNC kapatınca veya entegre GPU ile oyun oynayınca yine yırtılmalar oluyor. Nitro 16 ekranı 165Hz, haliyle G-SYNC açıkken laptop ekranında 165FPS'ye kadar yırtılma görmüyorum ama üzerine çıkınca yine yırtılıyor.

Tüm bu çalışma mantığı olması gerekenler mi yoksa cihazlarımda bir sorun mu yaşıyorum anlamadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…