Ekranda dikdörtgenler oluşuyor

matrix.tanrisi

Zeptopat
Katılım
17 Mayıs 2021
Mesajlar
4
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar arkadaşlar, ben bundan 3 yıl önce internetten ekran kartı almıştım GTX 550 ama şimdi bilgsayarim çok garip bozukluk var. Bu sorun bilgisayardan mi ekran kartindan mi?

IMG_20210515_151219_HDR.jpg
 
Sistemi başka bir ekrana takın (televizyon, başka bir monitör) eğer görüntü yine aynı ise geçmiş olsun ekran kartı hakkı rahmetine kavuşmuştur. Eğer görüntü düzelir ise monitörünüz bozulmuştur.
 
Gördüklerim ve yaşadıklarımdan net olarak üzülerek söyleyebilirim ki sorun %100 ekran kartı kaynaklı.
Bazen ekran kartı üzerinde bulunan lehim çatlakları bu tip sorunlara yol açabiliyor.
Ekran kartını söküp, ekran kartının lehimlerine çok sıcak ve yakın olmamak şartıyla saç kurutma makinesi ile hava tutabilirsiniz. Bu sayede lehim çatlağı var ise eriyip tekrar donacak ve lehim çatlağı ortadan kalkacaktır.
İşin en sağlıklısı ekran kartı fırınlamaktır.
YouTube üzerinden "ekran kartı fırınlama" şeklinde arama yaparsanız bir çok uygulamalı video ile işi rahatlıkla yapabilirsiniz.
Ancak yine deneyimlerime göre bu fırınlama işleminden sonra bir süre içinde yeniden sorun tekrarlayabilir.
Geçmiş olsun.
 
Reball olmadığı sürece düzen tutmaz bozulur durur. O karta da para vermeye değmez. 3 yıl kullanmışsın zaten boşver üzülme. GTX750Ti alabilirsin bir tane.
 
Artı -1 Eksi
Merhaba DDU DDU ile Sürücü Kaldırma Rehberi ile ekran kartı sürücülerini silin işleminizi yaptıktan sonra bu siteden Sürücüleri Yükle | NVIDIA kendi işletim sistemine uygun sürücüyü indirin.

Eğer düzelmez ise ekran kartınızı çıkartıp temizlemeyi deneyin fanları tozlanmış olabilir gibi gibi gene sonuç alamazsanız ekran kartınıza ısıl işlem uygulamanız gerekir tecrübesizseniz bence hiç ısıl işlem uygulamaya kalkışmayın geri dönüşü olmayacak sorunlara yol açabilir.
 

Geri
Yukarı