Ekranda görüntü bozulmaları

dominik35

Kilopat
Daha fazla  
RAM
Corsair 16x2 DDR4 3200 Mhz
SSD veya HDD modeli
MSI 1 TB Spatium 4.0
Ekran kartı
MSI Ventus Dual 3060 TI
Anakart
MSI PRO Z690-A WIFI DDR4
İşlemci
i7 12700K
Merhaba, MSI Ventus Dual 3060 Ti ekran kartım var. Bir süredir ekranda bozulmalar oluyor. Ekranın üst kısmından kalın hareketli yatay bir çizgi geçiyor. Bu sadece DP'ye takılıyken oluyor. HDMI'a taktığımda ise kare kare nadirde olsa pixel bozulmaları devam ediyor. Dün Discord da yayın açarken ekranın sol üst karesi hariç 3/4 böyle kararıp tekrar gelmeye başladı. Bu olaylardan sonra birkaç CMD'den birkaç komut arattım. Scn /scannow u yaptıktan sonra bir dosya sorunlu buldu ve tamir etti. Ekranın üst kısmından kalın hareketli yatay bir çizgi geçiyor. Bu sadece DP'ye takılıyken oluyor. HDMI'a taktığımda ise kare kare nadirde olsa pixel bozulmaları devam ediyor. Dün Discord da yayın açarken ekranın sol üst karesi hariç 3/4 böyle kararıp tekrar gelmeye başladı. Bu olaylardan sonra birkaç CMD'den birkaç komut arattım. Scn /scannow u yaptıktan sonra bir sorunlu dosya buldu ve tamir etti. Ardından komutlar arası res atarak iki komut daha kullandım. Bunlar;

DISM.exe /online /cleanup-image /restorehealth
DISM /online /cleanup-ımage /startcomponentcleanup

Sorun video izlerken birkaç kere tekrar etti. Ekranın belirli yerlerinde anlık olarak görüntü gitti geldi. Bu arada yeni PC'ye yeni format attım. Bu sorun formattan önce de devam ediyordu. Yeni DP kablosu sipariş ettim. Yarın yeniden aktarırım. Ekran kartının daha bir yıldan fazla garantisi var. Anakartı yeni değiştirdim. Eski anakartta da problemler vardı. Ayrıyeten bir sorun daha var. Bununla mı alakalı bilmiyorum. Bir klasör taşımaya çalıştığımda genellikle video PC kasmaya başlıyor ve izin vermiyor iptal edip tekrar devam ettiğimde ise oluyor. Eski sistemde H610M-B anakart vardı ve 650W bir Power Supply ile çalıştırıyordum. Ama sadece RAM'ler Boost çalışıyordu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eski sistemde de bu sorun var ise GPU arizali gorunuyor, zaten garantisi varmis gondersen daha iyi olur.

Ek olarak onceki surum suruculerle de deneme yapabilirsin.
Bir ara Rust oynarken FPS 9 a çakıldı ve daha da düştü oyunu kapatıp PC yi temizlemeye başladığımda her yer tozdu. Büyük ihtimal sebebi o da olabilir.

Olayların ekran kartıyla hiç bir alakası olmadığını öğrendim. Sorun tamamen monitörü 144 Hz'e alınca oluyor. HDMI da görüntü bozulmaları oluyor. Farklı kablolarla tekrar deneyip bir çok test yaptım. Sorun bu marka monitörden kaynaklı;

MSI 27" OPTIX G271 Gaming Monitör, FHD, IPS, 144HZ, 1MS, HDMI+DP​

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı