Ekranda kare kare yeşil çizgiler çıktı

Bugün 24.6.1 çıkmış, alakalı olabilir. Aşağıdaki rehberi okuyarak DDU ile sürücünü kaldır, daha sonra şu linkten 24.4.1 indirip gözlemle bir.

Driver: https://www.amd.com/en/resources/support-articles/release-notes/RN-RAD-WIN-24-4-1.html#Contents

Hocam dün de CPU ışığı sorunu yaşadım. Belki driverdandır diye silio yükledim ama AMD uninstall Utility ile yaptım.

Eğer sürücüyü yeni güncellemediyseniz ekran kartı sürücüsü sebepli olması ihtimali düşük gözüküyor. Kurduğunuz oyun bozuk redist vs. kurmuş da olabilir. Siz eğer bugün format atmayacaksanız gece yatmadan Memtest çalıştırın, sorun çıkarsa gözükür zaten.

Sürücüyü yeni kurmuşsun anladığım kadarıyla, belki bir iki eski sürüme dönmen denenebilir. Sen yine de sürücü kaldırıp tekrar vs. kursan da Memtest çalıştır.

Eğer sürücüyü yeni güncellemediyseniz ekran kartı sürücüsü sebepli olması ihtimali düşük gözüküyor. Kurduğunuz oyun bozuk Redist vs. kurmuş da olabilir. Siz eğer bugün format atmayacaksanız gece yatmadan Memtest çalıştırın, sorun çıkarsa gözükür zaten.

Hocam eğer formatla düzelirse şu an formtalamayı düşünüyorum. Sizce ne yapmalıyım?

Hocam eğer formatla düzelirse şu an formtalamayı düşünüyorum. Sizce ne yapmalıyım?

Yeni SSD'ye geçmek için format atman zaten mantıklı, formatını atarsın, eskiden de 24.3.1 mi kullanıyordun bilmiyorum ancak hatırlıyorsan eskiden kullandığın sürücü sürümüne dönüp biraz deneyebilirsin. Her halükarda Memtest çalıştır, Memtest de temiz çıkarsa GPU'dan şüphelen bence.

Yeni SSD'ye geçmek için format atman zaten mantıklı, formatını atarsın, eskiden de 24.3.1 mi kullanıyordun bilmiyorum ancak hatırlıyorsan eskiden kullandığın sürücü sürümüne dönüp biraz deneyebilirsin. Her halükarda Memtest çalıştır, Memtest de temiz çıkarsa GPU'dan şüphelen bence.

Tamamdır hocam bir de şu an fark ettim bu sorun sadece bilgisayar ilk açıldığında oluyor sanırım.

Bilemiyorum aklıma bunlar geliyor benim, umarım sorununu çözersin, çözemezsen de daha iyi, daha fazla bilen elbet vardır yardım eden çıkacaktır.

Yine de çok yardımcı oldunuz hocam çok teşekkür ederim.

Kaspersky ile tarama yaptım ve trojan buldu. Konum olarak sistem belleği diyor.

Dosya Ekleri

• 20240627_194251.jpg
    20240627_194251.jpg
    199,1 KB · Görüntüleme: 33
Son düzenleme:
Bence bu bilgisayarları çok küçümsüyorsunuz. Bizler gibi değil bu donanımlar, formattan önce 5000 okuyup 5000 yazıyorsa formattan sonra da 5000 okuyup 5000 yazacak. Aynı anda zaten yüzlerce işlem yapıyor, eğer ilkel bir sistem değilse ekstra 5-10 işlem yavaşlatmaz sistemi. Ekstra olarak 3-5 tıkla arkaplandaki aktivitesini, başlangıç ayarlarını yapabiliyorsun zaten.

Elektronik bu tabii ihtimali olabilir ancak açıp bakmadığın sürece anlamak için böyle parçalara tek tek test yapman gerekiyor. Genelde RAM'ler en kolay bozulan parçalar oluyorlar, bu sorunlar da RAM sebepli oluyor benim tecrübelerime göre.
Kullanılmayan şeyler varsa temizlenir. Gereksiz yükten kurtulur bilgisayar.

Konu için demedim formatı, konuya zaten virüs taraması yeter. Yeşil ekran olması format ile düzelecek bir şey değil zaten.

Donanım veya ekran hatası olabilir, belki de sürücü çökmüştür.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı