Ekranda Pikselleşme Sorunu

iamakyazılı

Decapat
Selamlar arkadaşlar. Ekranda piksel oluşma hatasıyla karşı karşıyayım. Güç kaynağı değiştim, anakart değiştim, CPU değiştim, ekran kartı değiştim sadece değişmediğim RAM kaldı ve hala devam ediyor hata. Ya monitörden ya da RAM'den kaynaklı olduğunu düşünüyorum sadece ikisi kaldı seçenek olarak ve değişmediğim olarak. Çift slot RAM kullanıyordum ikisi de aynı marka aynı HZ değeri ve aynı CL değerine sahip ama farklı zamanlarda almıştım yani kit olarak satın almadım. Sizce hata neden kaynaklı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sürücüleri DDU ile kaldırıp tekrar kurmayı deneyebilirsiniz.
Defalarca denedim eski kartımda olmamıştı yeni aldım belki bozuktur ondan kaynaklıdır diye ama yok sıfır kartta da aynı hatayı alınca ya mönitörde arıza var ya da ramde geldi bana
Defalarca denedim eski kartımda olmamıştı yeni aldım belki bozuktur ondan kaynaklıdır diye ama yok sıfır kartta da aynı hatayı alınca ya mönitörde arıza var ya da ramde geldi bana
Şuanda yeni aldığım RAM'i tek slot olarak kullanıyorum. Şuana kadar almadım hatayı bakalım eğer 2-3 gün almazsam büyük ihtimal RAM uyuşmazlığından dolayı oluyor..

Genelde ekranda bozukluk ya GPU belleği, ya da GPU çekirdeğinden kaynaklanır. Tüm sistemi yazar mısınız?
İ3 9100f işlemci, h310m pro vd plus anakart, ASUS ROG STRİX RX 580 T8G GAMİNG, 16 gb 2400mhz CL14 corsair ram, 1 tb hard disk, 250 gb Samsung 860 evo
Genelde ekranda bozukluk ya GPU belleği, ya da GPU çekirdeğinden kaynaklanır. Tüm sistemi yazar mısınız?
Yeni aldığım kartla eski kartta aldığım hata aynı, piksellerin renkleri bile. İnternetten biraz araştırma yaptığımda RAM uyuşmazlığından da olabileceği söylendi. Hem dediğiniz gibi GPU çekirdeği veya VRAM'den kaynaklansa oyuna girince, kart yüke binince bu hatayı alırım ama oyunda ne kadar ayar fullesemde her şeyi yapsamda almadım hatayı asla her iki ekran kartımda da

Son düzenleme:
Monitör kaynaklı olabilir renge kadar aynıysa. Bellek uyuşmazlığından olabileceğini sanmıyorum.
Dediğim doğru değil mi sence de? VRAM yada GPU çekirdeği kaynaklı olsa kart yüke binince verir bu hatayı, kart boştayken değil.
Dediğim doğru değil mi sence de? VRAM yada GPU çekirdeği kaynaklı olsa kart yüke binince verir bu hatayı, kart boştayken değil.
Bende %90 monitör kaynaklı düşünüyorum. Çünkü ne zaman bu monitörü aldım o zaman vermeye başladı bu hatayı.

Evet, öyle olması gerekir. Ya da, hem yükte, hem boşta vermesi gerekir. Ama yükte yok, boşta var. Nadir bir durum bence, kıymetini bilin. :D Dediğim gibi, monitör sorunlu olabilir.
Şey fark ettim tam ekran uygulamalarda vermiyor. Sanki monitör masaüstünde filan yada internetten sörf yaparken o ölçeklemeyi destekleyemiyor.
Şey fark ettim tam ekran uygulamalarda vermiyor. Sanki monitör masaüstünde filan yada internetten sörf yaparken o ölçeklemeyi destekleyemiyor.
Yeni aldığım karta FurMark testi yaptığımda, sıcaklık max 63 derece oldu. 7GB VRAM kullanan bir test daha yaptım ASUS'un programından yine almadım hatayı 😂

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı