Merhabalar, geçen gün bilgisayarda yüksek sistem gereksinimli bir oyun oynarken bu oyunun yayınını yapmak için yayın açtım. Normalde o ana kadar herhangi bir donma ve kasma yaşamadığım oyunda ağır bir donma oldu. Fakat sadece oyun değil bilgisayarın kendisi de dondu, ekranlar peşi peşine gidip geldi. Birkaç saniye sonrasında ekranda garip pikseller belirmeye başladı ve aşağı yukarı 2 dakika sonra bilgisayar kendini kapattı. O günden beri Windows'u başlatmıyor bilgisayar. Windows yükleniyor ekranından sonra ya başlangıç onarmaya geçiyor ya da normal bir şekilde açmaya çalışıp çok kasıyor ve ekran pikselleştikten biraz sonra bilgisayar yeniden kendini kapatıyor. Birkaç çözüm denedim fakat fayda etmedi. Ekran kartını çıkarıp onboarddan görüntü alabiliyorum. Ekran kartı takılıyken bilgisayarı güvenli modda çalıştırabiliyorum. Tuhaf olan şey güvenli modda açtığımda hiçbir sıkıntı meydana gelmiyor ekranda tek bir piksel dahi oluşmuyor. Ekran kartını çıkarıp detaylıca temizledim. Bilgisayar kendini kapattığında aşırı ısınmadan kaynaklı mı kapanıyor diye kartın sıcaklığını kontrol ettim. Elimi yakacak kadar sıcak değildi.
Sorunun ekran kartından dolayı olduğunu düşünüyorum birkaç kez mavi ekran vermişliği de var. Sorunun çözümü için ne yapabilirim?