Windows 11'dan daha pratikmişWindows 7'de böyle de çalışıyormuş, hocam.
- Klavyenizdeki "Print Screen" veya "PrtScn" tuşuna basın. Bu tuş genellikle sağ üst köşede veya "F12" tuşunun yanında bulunur.
- Ardından, "PrtScn" tuşuna bastıktan sonra ekran görüntüsü kopyalanır.
- Masaüstüne gidin ve herhangi bir boş alanda sağ tıklayın.
- Açılan menüden "Yapıştır" seçeneğine tıklayın veya "Ctrl" + "V" tuşlarına basın.
- Ekran görüntüsü masaüstüne yapıştırılacaktır. Dosyayı istediğiniz bir isimle kaydedebilirsiniz.
PrintScreen'e bastıktan sonra painti açmak ve resmi kaydetmek için masaüstünü seçmek zorundayım. İşte bu zaman kaybından kurtulmak istiyorum.Hocam çoğu yazılım , resimleri kopyala yapıştıra izin veriyor. PrintScreen gayet hızlı ve pratik bence.
Painte değil, direkt masaüstüne yapıştırınca dosya olarak geliyor Win 7'de.PrintScreen'e bastıktan sonra painti açmak ve resmi kaydetmek için masaüstünü seçmek zorundayım. İşte bu zaman kaybından kurtulmak istiyorum.
Olmadı maalesef, keşke böyle de olabilseydi. şimdi denedim.Painte değil, direkt masaüstüne yapıştırınca dosya olarak geliyor Win 7'de.
Araştırıyorum hocam, isteğinize uygun bir program bulunca bilgilendiririm.Olmadı maalesef, keşke böyle de olabilseydi. şimdi denedim.
Tavsiyeniz üzere ShareX kullanıyorum ve sorunum çözüldü.ShareX ve Lightshot ayarlarıyla oynayıp masaüstüne kaydetmesi haline getirebilirsiniz sanırsam.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.