Ekranın siyah olup düzelmesi normal midir?

arasmaras

Hectopat
Yer
東京
Bugün bilgisayarı garantiden teslim aldım, parçalarda herhangi bir sorun olmadığını söylediler. Ekran kartı yazılımlarını tekrardan kurup BIOS'u güncellediklerini söylediler bende bilgisayarı teslim aldım fakat böyle zaman zaman ekran bazen siyah oluyor ama 1 saniye sürmüyor, sonra bir şey olmadan devam ediyor. Sürekli yaşamıyorum, bu normal bir şey mi arada sırada yaşamak yoksa parçalarda bir sorun mu var?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kurmadıysanız Windows kendisi GPU driver kurmuştur. Kurulum sırasında ekran gider gelir normaldir. Eğer bu durum sürekli tekrar ediyorsa alakasız sürüm bir driver kurmuş olabilir. DDU ile temiz driver kurulumu yapın.

Kurulum sırasında derken? yani bu yaşadığım bilgisayar kullanım sırasında görüntü gidip gelmeleri bundan dolayı mı kaynaklanıyor.

Kurulum sırasında derken? Yani bu yaşadığım bilgisayar kullanım sırasında görüntü gidip gelmeleri bundan dolayı mı kaynaklanıyor.

Driver için baktığım video bu
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Özel kurulumla alakalı bir şeyler yazıyor özel kurulumu mu seçmem gerek temiz kurulum için?

Kurulum sırasında derken? Yani bu yaşadığım bilgisayar kullanım sırasında görüntü gidip gelmeleri bundan dolayı mı kaynaklanıyor.

Kaç kez tekrarlandı bu durum? Kesin sebebi bu mu bilemeyiz fakat şu anda en güçlü sebep bu gibi. Şu anda sizin uygulamayabileceğiniz en basit çözüm bu. Bunu bir deneyin. PC'yi gözlemleyin çözüm olmazsa sonucu yazın. Driver kurulumu sırasında size bazı yönergeler verecek. O yönerge ekranında özel kurulumu seçip en altta temiz kurulum seçeneğini işaretleyin gerisini ellemeyin.

Özel kurulumu mu seçmem gerek temiz kurulum için?

Evet. Üstte yazdığım mesajı okuyun.

Kaç kez tekrarlandı bu durum? Kesin sebebi bu mu bilemeyiz fakat şu anda en güçlü sebep bu gibi. Şu anda sizin uygulamayabileceğiniz en basit çözüm bu. Bunu bir deneyin. PC'yi gözlemleyin çözüm olmazsa sonucu yazın. Driver kurulumu sırasında size bazı yönergeler verecek. O yönerge ekranında özel kurulumu seçip en altta temiz kurulum seçeneğini işaretleyin gerisini ellemeyin.

Evet. Üstte yazdığım mesajı okuyun.

Şu anda yaptım yeniden başlattım fakat Technopat'a girerken ufacık bir git gel yaşadım.

Şu anda yaptım yeniden başlattım fakat Technopat'a girerken ufacık bir git gel yaşadım.

Biraz daha bilgi verir misiniz ne olduğuyla ilgili?

Durumu netleştirmek için şu cevaplar da iyi olabilir;
PC'yi servise gönderdiniz. Donanım kontrolü yapıldı sorun yok, driver ve BIOS güncellemesi yapıldı. PC size döndü ve siz SSD değiştirdiniz. Kısa süreli siyah ekran sorunu başladı. Bu SSD Windows'un kurulu olduğu ana SSD mi? Eğer öyleyse Windows'u siz mi kurdunuz? Yoksa 2. bir SSD mi taktınız?
Cihazın sıcaklıkları ne durumda?

Biraz daha bilgi verir misiniz ne olduğuyla ilgili?

Durumu netleştirmek için şu cevaplar da iyi olabilir;
PC'yi servise gönderdiniz. Donanım kontrolü yapıldı sorun yok, driver ve BIOS güncellemesi yapıldı. PC size döndü ve siz SSD değiştirdiniz. Kısa süreli siyah ekran sorunu başladı. Bu SSD Windows'un kurulu olduğu ana SSD mi? Eğer öyleyse Windows'u siz mi kurdunuz? Yoksa 2. bir SSD mi taktınız?
Cihazın sıcaklıkları ne durumda?

Bu SSD'yi ben 0 olarak aldım kendim taktım ve windowsuda kendim kurdum temiz olarak eski SSD'yi çıkardım. Sıcaklaklarda normal durumda.

Bu SSD'yi ben 0 olarak aldım kendim taktım ve windowsuda kendim kurdum temiz olarak eski SSD'yi çıkardım. Sıcaklaklarda normal durumda.

Ben sorunu sana şöyle anlatayım belki sorun değildir anlamdıramadım sadece.
Böyle 15 dakika falan bilgisayarda işlem yapmayıp mouse ile ekranda açık olan programa tıkladığımda ufak bir siyah oluyor sonra bir şey olmuyor. 1 kere de Discord kullanırken yaşadım ama Discord'da daha farklı bir şey oldu.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı