Çözüldü Ekranında sorun çıkan STRIX G16 garanti kapsamında mıdır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

N1cht

Centipat
Daha fazla  
1722979099146.png

ASUS ROG STRIX g16. arkadaşımın laptopu. Maalesef yolculuk sırasında düşürmüş ve bugün ekranında sorun olmuş.

1722979196176.png

(Fotoğraf temsilidir)
Dizi izlerken bir anda bundan daha kötü olduğunu söyledi (maalesef fotoğraf çekmemiş ve bilgisayarı yeniden başlatınca düzelmiş). Bende yarın ASUS'u aramasını söyledim. Soruma gelecek olursak sizce ilk fotoğraftaki durum garantiye girmesini engeller mi?

Not: Laptopu düşüreli yaklaşık 9 ay oluyor ve 9 aydır herhangi bir sorun yaşamamış. Fazla bilgisayarı zorlamıyor bu yüzden sıcaklıkları hakkında bilgim yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Darbe ve kullanıcı kaynaklı şeyler garantiye girmiyor ASUS için. Hasar aldığı için ücretsiz yaptıramazsınız.
Darbe ve kullanıcı kaynaklı şeyler garantiye girmiyor ASUS için. Hasar aldığı için ücretsiz yaptıramazsınız.

Çözüm
Peki sorun kullanıcı kaynaklı değilse yani düşürmeden dolayı olmadıysa ne oluyor?

Önemli değil, herhangi hasar aldığında servis çoğu şeyi buna bağlayabilir ki öyle yapıyorlar çok büyük ihtimal. Hasar aldığı zaman garanti iptal ediliyor.

Sizce sorun düşürme kaynaklı olabilir mi peki?

Olabilir, iç ekran veya soket hasar almış olabilir. GPU hasar almış olabilir. Düşüp nerenin bozulduğun anlamak zor, bundan dolayı hasarlı ürünler garanti dışı kalıyor. İhtimal çok fazla.

Direkt heatsink yamulmuş daha büyük sorunlar olabilir sıcaklıklar nasıl?
Çok fazla zorlamadığından yükteki sıcaklıklar hakkında bilgim yok maalesef. Boşta iken görece soğuk ve sessiz çalışıyor.
Olabilir, iç ekran veya soket hasar almış olabilir. GPU hasar almış olabilir. Düşüp nerenin bozulduğun anlamak zor, bundan dolayı hasarlı ürünler garanti dışı kalıyor. İhtimal çok fazla.
9 aydır bir şey olmamış o yüzden buna bağlamak istemedim açıkçası. Ekranda görünür hiçbir şey yok tabii içindeki durum nedir bilemiyorum.

9 aydır bir şey olmamış o yüzden buna bağlamak istemedim açıkçası. Ekranda görünür hiçbir şey yok tabii içindeki durum nedir bilemiyorum.

Dediğim gibi servis fiziksel hasarı gördüğü an elini çeker laptoptan. Ücreti karşılığında tamir ederler.

Geri
Yukarı