Ekrem İmamoğlu Cumhurbaşkanı olabilir mi?

Ekrem İmamoğlu Cumhurbaşkanı olabilir mi?

• Evet.

Oy: 79 72,5%
  • Hayır.

Oy: 30 27,5%

• Oy verenlerin toplamı
    109
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Biz aday gösterme olayına bir şey demedik zaten. Parti içi sorunları ve Cumhurbaşkanlığı adaylığındaki başarısızlığı söylüyoruz. Ki CHP seçmeni bile bıkmış artık. Muharrem ile CHP'nin biraz daha yukarıya tırmandığını hepimiz gördük.
İşte ben ise sadece bu seçim ve Ekrem İmamoğlu üzerinden konuşuyorum. Yoksa tartışalacak tarafı çoktur tartışmak istesek.

Muharrem İnce bence balon bir insandı. Ekrem İmamoğlu kadar güvenmedim fakat bir umut vermedi değil. Seçim günü çok büyük bir şekilde onu destekleyen insanları hayal kırıklığına uğrattı. Oy sayımı tam bitmeden, AKP tarafı çıkıp biz kazandık dedi. Muharrem İnce ise adam kazandı dedi ve olayı kapattı. O akşam bin tane olay olmuştu. Oy sayımı bitmemiş, yarım kalmıştı. Denildiği gibi o kadar destek aldı. O destekten %30 gibi bir rakam alması mümkün değil. Eğer o adam o gece Ekrem İmamoğlu kadar savaşsaydı emin olun ikinci tura kalacaktı. Fakat çekildi bir köşeye, bıraktı onlara. Bu yüzden o adama bir gram güvenmiyorum. Eğer CHP yine bunu aday yaparsa oy atmam, boş atar geçerim. Umurumda olmaz.

Farkındaysanız aynı tezgahı Ekrem İmamoğlu'nda denediler. Seçim bitmedi ve Binali çıkıp biz kazandık dedi. Orada Ekrem İmamoğlu durun öyle bir şey yok demeseydi şu an AKP, İstanbul'u yönetiyordu. Biz de nasıl kaybettik ya diye konuşur dururduk.

Konuya gelirsek, Ekrem İmamoğlu gittiği her yer tam anlamıyla miting yerine dönüyor. İstanbul dışı gittiği yerleri gördük. Çok fazla seveni var. Bu adam CHP dinsizdir, camileri ahır yapar, çalışmıyor, Atatürk heykelinden başka bir şey yapmıyor algısını yıkacak adamdır. Şu an farkındaysanız AKP kesimi Ekrem İmamoğlu geldi diye çok ön yargı besliyor. Bu adam bu ön yargıyı kıracak. Her zamankinden fazla çalışması lazım. Her yerde kolu olması lazım. İstanbul sorununu çözmesi lazım. AKP seçmenine bakın CHP düşündüğünüz gibi değil demesi ve göstermesi lazım.

Ben adayı geçtim bu adam 2023 yılında cumhurbaşkanı olacak. Şu an çok büyük kitlesi var. Bu İstanbul çalışmalarından sonra CHP algısını yıktıktan sonra daha büyük bir kitle toplanacak. Yani önü çok açık ve olmaması için hiçbir sebep yok.

Şu an tek yapması gereken ne kendisini ne de destekleyenleri utandırmasın yeter. Çalışsın, dediklerini yapsın zaten CHP algısı Ekrem İmamoğlu çalıştıkça yıkılacaktır.

Diğer bir yandan şöyle bir artı var. Genç kesimin çok büyük çoğunluğu muhalefet partilerine oy atıyor. 2023 yılına kadar kaç nesil oy kullanacak. O yandan da büyük bir artısı var.

Biraz uzun bir yazı oldu ama Ekrem İmamoğlu'nun önü çok açık. Bu fırsatını iyi değerlendirsin. Nereden nereye gelecek.

Muharrem İnce bence balon bir insandı. Ekrem İmamoğlu kadar güvenmedim fakat bir umut vermedi değil. Seçim günü çok büyük bir şekilde onu destekleyen insanları hayal kırıklığına uğrattı. Oy sayımı tam bitmeden, AKP tarafı çıkıp biz kazandık dedi. Muharrem İnce ise adam kazandı dedi ve olayı kapattı. O akşam bin tane olay olmuştu. Oy sayımı bitmemiş, yarım kalmıştı. Denildiği gibi o kadar destek aldı. O destekten %30 gibi bir rakam alması mümkün değil. Eğer o adam o gece Ekrem İmamoğlu kadar savaşsaydı emin olun ikinci tura kalacaktı. Fakat çekildi bir köşeye, bıraktı onlara. Bu yüzden o adama bir gram güvenmiyorum. Eğer CHP yine bunu aday yaparsa oy atmam, boş atar geçerim. Umurumda olmaz.

Farkındaysanız aynı tezgahı Ekrem İmamoğlu'nda denediler. Seçim bitmedi ve Binali çıkıp biz kazandık dedi. Orada Ekrem İmamoğlu durun öyle bir şey yok demeseydi şu an AKP, İstanbul'u yönetiyordu. Biz de nasıl kaybettik ya diye konuşur dururduk.

Konuya gelirsek, Ekrem İmamoğlu gittiği her yer tam anlamıyla miting yerine dönüyor. İstanbul dışı gittiği yerleri gördük. Çok fazla seveni var. Bu adam CHP dinsizdir, camileri ahır yapar, çalışmıyor, Atatürk heykelinden başka bir şey yapmıyor algısını yıkacak adamdır. Şu an farkındaysanız AKP kesimi Ekrem İmamoğlu geldi diye çok ön yargı besliyor. Bu adam bu ön yargıyı kıracak. Her zamankinden fazla çalışması lazım. Her yerde kolu olması lazım. İstanbul sorununu çözmesi lazım. AKP seçmenine bakın CHP düşündüğünüz gibi değil demesi ve göstermesi lazım.

Ben adayı geçtim bu adam 2023 yılında cumhurbaşkanı olacak. Şu an çok büyük kitlesi var. Bu İstanbul çalışmalarından sonra CHP algısını yıktıktan sonra daha büyük bir kitle toplanacak. Yani önü çok açık ve olmaması için hiçbir sebep yok.

Şu an tek yapması gereken ne kendisini ne de destekleyenleri utandırmasın yeter. Çalışsın, dediklerini yapsın zaten CHP algısı Ekrem İmamoğlu çalıştıkça yıkılacaktır.

Diğer bir yandan şöyle bir artı var. Genç kesimin çok büyük çoğunluğu muhalefet partilerine oy atıyor. 2023 yılına kadar kaç nesil oy kullanacak. O yandan da büyük bir artısı var.

Biraz uzun bir yazı oldu ama Ekrem İmamoğlu'nun önü çok açık. Bu fırsatını iyi değerlendirsin. Nereden nereye gelecek. Herkes şahit olacak.
Tabi sizin görüşünüz ama ben de tam aksine Ekrem İmamoğlu'nun balon olduğunu düşünüyorum. Baksanıza daha İstanbul'u yeni kazanmış birisi, neler yapabileceğini bilmiyoruz ama insanlar Cumhurbaşkanı olup olamayacağını konuşuyor. Nedense en başından beri içim ısınmadı kendisine. Neyse hayırlısı olsun.

Biraz uzun bir yazı oldu ama Ekrem İmamoğlu'nun önü çok açık. Bu fırsatını iyi değerlendirsin. Nereden nereye gelecek.
Eğer Muharrem İnce aday olsaydı oy vermezdim. ''Adam kazandı'' diye bir açıklama olamaz.

Siyasileri çok şişirmeye gerek yok. Siyasilerin hepsi çıkarcıdır. En azından TR'de siyaset bu şekilde işliyor. İsimler de düzene ayak uyduruyor.

Önünde uzun bir süreç var. Arkasında da büyük bir inançlı/umutlu kitle var. Her şeyden önce bu kitle karşısında mahcup olmadan, İstanbul'u en iyi şekilde temsil etmelidir. Kim öle, kim kala. Görevini layıkıyla yaptıktan sonra bir daha ki seçimde belki aday olmak ister, ya da büyük oynar Cumhurbaşkanlığını düşünür. Bilemeyiz.

Ama şu an önündeki işlere ve bu büyük şehrin büyük sorumluluklarına odaklanmalı. Kendisinden umutluyuz ve çok şey bekliyoruz çünkü.

AKP'nin ellerine koz verirlerse sonları demektir. Çünkü AKP, elindeki kozları çok iyi medyaya yansıtan bir partidir.

Uzun yıllardandır da bu kadar popülerlik yapmış bir aday görmedim açıkçası.

Top İmamoglu'nda. Milletin gönlünü kazandı, bunu bozmazsa, çizgisinden ayrılmazsa geleceği var.

Tabi sizin görüşünüz ama ben de tam aksine Ekrem İmamoğlu'nun balon olduğunu düşünüyorum. Baksanıza daha İstanbul'u yeni kazanmış birisi, neler yapabileceğini bilmiyoruz ama insanlar Cumhurbaşkanı olup olamayacağını konuşuyor. Nedense en başından beri içim ısınmadı kendisine. Neyse hayırlısı olsun.
Beylikdüzü'nde iyi çalıştı. O konuda bir problem yok. Balon olduğunu düşünmüyorum çünkü gerçekten çok çalıştı. Bir günde 3 miting yapmak kolay değildir. O gece o kargaşada oylarına sahip çıkıp, onu destekleyenleri çok iyi kontrol etti. Herkesi sakinleştirdi. O yüzden büyük emeği var. Bence bu adam harbiden sağlam biri. Şu an deseniz Erdoğan'ın rakibi kimdir diye tek rakibi İmamoğlu. Şu an seçim olsa kaybeder fakat kendisini göstermesi lazım. Diğer seçimlere kadar arkasına daha fazla kitle alır.
AKP'nin ellerine koz verirlerse sonları demektir. Çünkü AKP, elindeki kozları çok iyi medyaya yansıtan bir partidir.
Kesinlikle. Ayrıca Beylikdüzü'ne bir sürü müfettiş yolladılar. Onlar ne yaptı veya hırsızlık oldu mu diye sonuna kadar araştırmışlardır ve Ekrem İmamoğlu'nun bütün sülalesine bakmışlardır. Emin olun bir şey bulsalardı o adamı rezil ederlerdi. Fakat bir şey yok sadece iftira attılar. O yüzden koz vereceğini düşünmüyorum. Eğer ufacık bir koz verirse bile baya konuşurlar. O yüzden attığı her adımda dikkatli olması lazım.
Ama şu an önündeki işlere ve bu büyük şehrin büyük sorumluluklarına odaklanmalı. Kendisinden umutluyuz ve çok şey bekliyoruz çünkü.
Bundan sonra İstanbul'a odaklanıp, söz verdiklerini yapsın yeter. Gerisi zaten gelir diye düşünüyorum. Galiba ben kendisinden bile fazla umutluyum :D

Siyasileri çok şişirmeye gerek yok. Siyasilerin hepsi çıkarcıdır. En azından TR'de siyaset bu şekilde işliyor. İsimler de düzene ayak uyduruyor.
Ben de böyle düşünüyordum. Fakat nedense bu adama karşı çok fazla sempati duyuyorum. Garip. Umarım utandırmaz.

Ayrıca şunu belirtmeyi unutmuşum. Bence erken seçim olmasın. Türkiye bu seçimlerden dolayı çok yıprandı. Bir daha seçim olursa çok kötü olur. Hem maddi açıdan da zorluk. Normal bir şekilde seçimleri beklemek daha hayırlısı olur. Hem o zamana kadar daha fazla kitlesini arkasına almış olur.

Şu an seçimden çok daha önemli konular var. İktidar seçimleri bırakıp Türkiye'nin gerçek sorunlarına yönelmesi lazım. Çok fazla sorunumuz var.

Fakat diğer konuda da dediğim gibi Türkiye'nin geleceğinden ümitlendim. Şu an moralim süper :D

Bence akp yöneticileri partinin yaşamasını istiyorsa başkanlık sisteminden parlementer sistemine geçecektir ve böyle olursa da cumhurbaşkanı olamaz. Çünkü şu an akp de koltukta kalma politikası var. Eğer bunu önümüzdeki 4 yılda yani ekonomiyi canlandırırsa ve bu zillet ittifakı ya da siz pontussunuz gibi söylemlerden uzak durursa ki durmak zorunda bu yüzden şimdiden olur ya da olmaz demek zor. Bence 4 yılda Ekrem imamoğlu kendini istanbula ispatlaması lazım hizmetleri ile.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı