Konunun üzerinden baya geçmiş ama bir yorum atmak istedim. @AKINCILAR abicim geçmiş olsun öncelikle, sebepsiz iade hakkı tüketici yasalarından doğan en doğal hakkımız ürünün değerini azaltıcı şekilde kullanmadığımız sürece tabi. Bu gibi durumlara ben de karşıyım ancak bir de satıcı açısından düşünmek gerekli. Bazı insanlar bir ürünün mavi, kırmızı, siyah gibi 3 farklı renkte 3 sipariş verip, aralarından birini seçip diğerlerini geri gönderiyor. Firma/İşletme sahibi değilim ancak, satıcıya külfet oluyor bu tarz siparişler. Bir de ürünleri kullanıp kullanıp da 2. el haline getiriyorsa özellikle. Sözüm meclisten dışarı, malesef vicdansız tüketiciler de var.
Ne demek istediğimi anlatabilmişimdir umarım. Bu tarz sözleşme oyunlarıyla müşteriyi mağdur etmeye bende karşıyım. Sadece fikrimi belirtmek istedim, bu durumdan çıkartmamız gereken ders önümüze sunulan sözleşmeye 1 saniyede onay vermemek.
Sinerji de yeniden satılabilirliği bozulduğu için geri alınmaz maddesi koymuş, kafalarına göre madde koyuyorlar. Tüketici hakem heyeti ile seve seve geri alıyorlar paranızı da veriyorlar merak etmeyin.
@Eyyüp İ.e haklısın güzel kardeşim. Maalesef bu şekilde davranan tüketiciler de var.
Ben bu ürünleri satıcının disbiritöre iade ettiğini düşünüyordum ama sanırım iade etmiyorlar tekrar alıp satıyorlar?