Çözüldü Ekteki görseller hangi araçla yapılmış olabilir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Coomp

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Aus ROG Strix G513IH
AMD Ryzen 7 4800h, Nvidia GeForce GTX 1650, 32 GB Ram, 512 GB M2 SSD
Merhaba, ekteki görseller nasıl tasarlanmış olabilir, hangi yapay zeka aracı kullanılmıştır veya stili nedir? Bu tarz görseller nasıl oluşturulur? Bilgisi olan biri yardımcı olursa sevinirim.

Dosya Ekleri

• 2024120302071395.jpg
    2024120302071395.jpg
    82,8 KB · Görüntüleme: 209
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bunlar Vector çizimler. Yapay zeka ile de yapılabilir kendiniz de yapabilirsiniz.

Burada anlatıyor. Bu arkadaş Illustrator kullanmış ki genel olarak en çok tercih edilen program.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bunlar Vector çizimler. Yapay zeka ile de yapılabilir kendiniz de yapabilirsiniz.

Burada anlatıyor. Bu arkadaş Illustrator kullanmış ki genel olarak en çok tercih edilen program.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Çözüm

Teşekkür ederim, peki yapay zeka olarak hangi araçları kullanabilirim bilginiz var mı o konuda?

Teşekkür ederim, peki yapay zeka olarak hangi araçları kullanabilirim bilginiz var mı o konuda?

Önerim yok da bunlar basit çizimler, düzgün promt ile her AI yapabilir.

İlla daha spesifik bir şey istiyorsan bunun üzerine eğitilmiş lora varsa bakabilirsin. Sitede karşına uygunsuz görseller de çıkabilir. Dikkatli davran.

Çay bardağını ben paintten bile yaparım :D

Paint'ten yaparsınız fakat bunlar kadar kaliteli olmaz. Paint ve Photoshop bu tarz işlemler için kullanılsa da bu uygulamalar çizim uygulaması değil daha çok resim düzenleme ve manipülasyon uygulamalarıdır. Bu uygulamalarla yaptığınız ikonlar büyültüğünde pikselleşir...

Bu tarz ikonlar genelde "Adobe Illustrator", "CorelDraw" vb. Uygulamalarla yapılıyor. Bu tarz çizim uygulamalarıyla yaparsanız ölçeklerini büyüttüğünüz de pikselleşme hemen hemen hiç olmaz. Benim gördüğüm kadarıyla bu tarz işlemler de Adobe olmasından dolayı en çok "Illustrator" kullanılıyor. Bir reklam şirketinde de bu tarz işlemler için "CorelDraw" kullanıldığını gördüm. Genel olarak Adobe ürünlerini tavsiye ederim. Sorun yaşadığınız da "YouTube" de daha hızlı çözüm bulabilirsiniz...

Paint'ten yaparsınız fakat bunlar kadar kaliteli olmaz. Paint ve Photoshop bu tarz işlemler için kullanılsa da bu uygulamalar çizim uygulaması değil daha çok resim düzenleme ve manipülasyon uygulamalarıdır. Bu uygulamalarla yaptığınız ikonlar büyültüğünde pikselleşir...

Bu tarz ikonlar genelde "Adobe Illustrator", "CorelDraw" vb. Uygulamalarla yapılıyor. Bu tarz çizim uygulamalarıyla yaparsanız ölçeklerini büyüttüğünüz de pikselleşme hemen hemen hiç olmaz. Benim gördüğüm kadarıyla bu tarz işlemler de Adobe olmasından dolayı en çok "Illustrator" kullanılıyor. Bir reklam şirketinde de bu tarz işlemler için "CorelDraw" kullanıldığını gördüm. Genel olarak Adobe ürünlerini tavsiye ederim. Sorun yaşadığınız da "YouTube" de daha hızlı çözüm bulabilirsiniz...
Adobe Illustrato ilede yaparım.

ama bunlar basit şeyler Adobe Illustrato daha çok çizimler için kullanamak daha mantıklı.

Vektörel çizim gibi.

Adobe Illustrato ilede yaparım.

ama bunlar basit şeyler Adobe Illustrato daha çok çizimler için kullanamak daha mantıklı.

Vektörel çizim gibi.
Bu ikonların Adobe Illustrator ile çizilmelerinin nedeni yukarı da belirttiğim gibi kaliteli olmalarıdır. Örnek; Adobe Illustrator ile 1920x1920 olarak hazırlayın. Daha sonra 2400x2400 yapın bozulma olmaz...

Fakat Paint yada Photoshop ile çizerseniz 1920x1920 ölçekler de yapın bırakın büyütmeyi bazı durumlar da ölçekleri düşürdüğünüz de bile aşırı pikselleşme olur. Hatta yakınlaştır/uzaklaştır yaptığınız da bile pikselleşmeler olur...

3.jpg

Resim de görmüş olduğunuz gibi Photoshop böyle yapar. Ancak Adobe Illustrator v.b. çizim uygulamalarıyla çizerseniz bu tarz bozulmalar olmaz. Mesela bu tarz ikonlar yaptınız ve x bir yer de ikon olarak kullandığınız da çizim uygulamalarıyla yaptığınız ikon çok canlı, belirgin olur. Minicikte yapsanız, devasa da yapsanız detaylar kolay kolay kaybolmaz. Photoshop ve Paint'te sonuç yukarıdaki resimdeki gibi olur...

Yazdıklarımdan şu kısımda yanlış anlaşılmasın. Bu tarz çizimler de Photoshop hiç kullanılmaz diye bir durum da söz konusu değil. Bazen çizim uygulamalarıyla belli şeyleri yapmak zordur. Bu tür durumlar da önce Illustrator ile belli kısımlarını yapıp, Photoshop ile de manipülasyon kısımları yapılabiliyor. Ancak kaliteli ikonlar için çizim uygulamaları kullanılması iyidir. Ben kendim için tamamen Photoshop ile logo tasarladım. Üzerinde düzenleme yaptığımda, ölçeği düşürdüğümde/büyüttüğümde bütün detaylar kayboluyor...

Son düzenleme:
Git bir grafik tasarımcıya çizdir kardeşim her şeyin beleşini aramayın, bu tasarımcılar taş mı kemirsin?

Yeni konular

Geri
Yukarı