El Capitan 10.11.4 Kurulum Sonrası Açılış Ekran Hatası

ozgur31388

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar;

Asus P8Z68 deluxe/gen3
Nvıdia geforce 430
İntel core i7 3770 soket 1155 3,4ghz 8mb önbellek 22 nm önbellek

Donalım içerisine Os X El Capitan 10.11.4 sistem kurulumu yaptım.

Pc'yi ilk açarken siyah fon üzerine beyaz daire ortasında çizgi ''Ѳ'' şeklinde hata ekranı geliyor.

Bazen 4 -5 defa reset atınca normal elma gelip açılış veriyor bazen de tek seferde açılabiliyor. Kapanışlarda da %99 kapanmıyor ve yeniden başlat yapıyor. Elle manuel olarak kapatmak zorunda kalıyorum. Clover conf. içersinde forumda yer alan bütün kombinasyonları denedim. Biosu defalarca gözden geçirdim. Sorun nerede ya da nerden kaynaklanıyor olabilir? Harici bir şey mi yüklemem gerekiyor ? Bilgisi ve tecrübesi olan arkadaşlardan bilgi paylaşımı bekliyorum. Saygılar...

image.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Açılışta Yasak İşareti çıkıyor.
  • Sistemi Verbose modda başlatın. OsxAptioDrvFix and relocation block şekilinde bir hata görürseniz; Clover’ ın son sürümünü kullandığınızdan emin olun.
  • Eğer EFI içinde OsxAptioDrvFix kullanıyorsanız bunu OsxAptioDrv2Fix ile değiştirin (İksini aynı anada kullanmayın).
  • 2500K, 2600K, yada diğer Core i5 ve Core i7 'K' Sandy Bridge CPU’lar için cpus=1 komutunu kullanın. Kurulumdan sonra ise bu komutu kullanmadan sistemi kullanmak için SSDT.aml varsa yada NullCpuPowerManagement.kext kullanın.
Eğer yazılar karmaşık bir şekilde ve yine girilmez işareti varsa buda “Still waiting for root device” hatasıdır. Bunun için:
  • Cihaz üzerindeki her port ile kurulumu deneyin.
  • USB 3.0 Flash Disk kullanıyorsanız USB 2.0 disk kullanın.
  • cpus=1 komutunu deneyin.
  • SMBIOS kimliği olarak Macpro3,1 kullanın

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı