El Yapımı Laptop Soğutucusu

aintgotnoname

Hectopat
Arkadaşlar malzemeler hazır ancak bir konuda yardıma ihtiyacım var. Fanlar hava deliklerine mi gelmeli yoksa ısınan bölgelere mi gelmeli ?

12v' luk eski modemin adaptörünü fana takıp iyi bir soğutma almayı umuyorum fakat kontrplağı kesmeden önce fanların nerelere gelmesi gerektiğini sorayım dedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Fanlar hava deliklerine denk gelirse daha iyi sirkülasyon olacağından yararlı olur. Ama içeriye üfleyeceği tozu da dikkate alarak soğutucu kullanmayı düşünün. Zira toz laptopun en büyük düşmanı, fanlı soğutucu kullanmak daha sık temizlik yapmanızı gerektirecektir..

Çok doğru söylüyorsunuz fakat hava çok sıcak olduğundan bu 3 ay boyunca soğutucusuz olmuyor. Ayrıca kullandığım yerde toz olmamasını dikkate alacağım teşekkürler. Şuan laptop serviste termal macun değişimi ve temizlik işlemi yapılıyor. 2 yıldır tozlanması ve termal macununun kuruması oyun oynarken 10 dakika içinde 80-85 arasında gidip gelmesine neden oluyordu.

Garanti bitti ise kendiniz de yapabilirdiniz temizlik işini daha güvenilir olurdu.. Bir de yeni yaşadığım bir tecrübe; fanı temizlerken ordak, soğutucu metal kısımdan fanı söküp o kısma da dikkat edilirse iyi olur. Ektek resimde görülen kısım..

Dosya Ekleri

• fan-cleaning-011-1024x768.jpg
    98,3 KB · Görüntüleme: 147

Normalde kendim yapardım da hem garanti bitmedi hem de işlemciye ulaşmam için nerdeyse bütün herşeyi sökmem gerekiyor ve bunun için tecrübem yok. Hazır ücretsizken ASUS servisine yolladım. Herhalde sorun olmaz bu ASUS sonuçta.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…