Sürprizbozan Elden Ring sizce nasıl bir oyun?

Bu konuda spoiler olduğundan sürprizbozan olarak işaretlenmiştir. Spoiler olmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Bence baska hiçbir oyunlar kıyaslanamayacak bir oyun. Devrimden de öte. MMORPG hissi desen var inanılmaz çeşitli Build'ler yapabiliyorsun görünen haritası kadarı bir de yer altında var. O kadar büyük bir oyun ki “harita büyüklüğünden bahsetmiyorum” ve iyi yanı zor olmaması. FromSoftware'in oyunlarına asıgım ama bu cok daha felsefik beni yirmili yaşlarımda muazzam etkileyen ve eşi benzerinin bir daha gelebilecegini düsünmedigim oyun.
 
Elden Ring'i başlayıp (ilk souls oyununuz ise zaman tanıyın arkadaşlar oynadıkça öğrenirsiniz) bitirirseniz neden Game of the year aldığını anlayacaksiniz. Bende GoW varken alamaz diyenlerdendim sonra eleştirmenler aptal değildir herhalde deyip Elden Ring'i oynamaya başladım ve oyunu bitirdim ve neden yılın oyunu olduğunu anladım. Oyun 70-80 saat oynanış süresi boyunca sürekli keşif isteği uyandırmaya devam ediyor ve asla sıkmıyor rahat rahat bir 80 saat daha gömerim fakat sınavlar var işte üniversite hazırlanıyoruz. Elden Ring bence de açık ara yılın oyunu bu sene.

GoW'un savaş mekanikleri bile soulstan. Bence GOTY ödülünü yüzde yüz hak ediyordu ve aldı da. Hidetaka miyazaki abimi tekrar kutlarım.

Bence baska hiçbir oyunlar kıyaslanamayacak bir oyun. Devrimden de öte. MMORPG hissi desen var inanılmaz çeşitli Build'ler yapabiliyorsun görünen haritası kadarı bir de yer altında var. O kadar büyük bir oyun ki “harita büyüklüğünden bahsetmiyorum” ve iyi yanı zor olmaması. FromSoftware'in oyunlarına asıgım ama bu cok daha felsefik beni yirmili yaşlarımda muazzam etkileyen ve eşi benzerinin bir daha gelebilecegini düsünmedigim oyun.

MMORPG olması dışında hepsine katılıyorum. Soulslar bir MMORPG değildir. Ama Elden Ring Build'leri efsanedir orada da haklısınız.
 
Size göre Elden Ring nasıl bir oyundur? Bana göre güzel olsa da birine göre abartılmış olabilir. Bu konudaki sizin düşüncelerinizi de merak ediyorum. Bu arada notumu da düşeyim kimseyi oynadığı oyundan dolayı yargılamam veya sizin yargılamanız haddimize değil. İnsanların görüşlerine saygı duyalım ben sadece merak ettiğimden soruyorum.

10/10.
 
Merhaba, kesinlikle değecektir. God of War, Horizon vb birçok Single Player oynadim ama elden ringde aldigim hazi alamadim. Hikayesi diger oyunlara göre daha az gosteriliyor oyun icinde. Acik dunyasi, boss fightlari ve atmosferi oldukca güzel. Bu arada benim de ilk souls oyunum, şu an oyunu bitirmeme 1-2 boss kaldi. Elden Ring'e ilk basladigimda ne yapacagimi bilmedigimden dolayi ben de keyif alamadim. Arkadasim yardimci oldu, acik dunyada takil gelis zirhini yap + bas sonra kesemedigin bosslara gidersin demisti ki cok ise yaradi. Eger Single Player oyunları seviyorsan Elden Ring kadar iyi bir oyun olamaz. Dedigim gibi God of War falan da cok guzeldi heleki hikaye acisindan ama bu oyunun boss fightlari ne yazik ki diğer oyunlarda yok. Yapamadigin, gercekten yapamadigin bulamadigin durumlarda location videolarina bakabilirsin. Denemenden zarar gelmez ;)
 
Eğer dopamin duyuların sosyal medya kaydırmaktan köreldiyse sana göre değil. O durumda minimapten nereye gideceğim belli, NPC bana zaten söylemiş bir de üstüne alzheimer gibi Quest Tab'dan nereye gidip ne yapacağımın bir kez daha hatırlatılması ve gittiğim yerde benim çeyrek HP'me sahip benden daha zayıf silahı olan rakiplerle dövüşme içeren oyunları tercih edebilirsin. Elden Ring NG7+ olarak hala arada oynarım ama God of War oynayamadım çıkmıyor birader tek silah yaratıkların pattern belli, zorluğu arttırıyorum sadece HP barları büyüyor. Keşif diye bir şey yok bir puzzle çözeyim diyorsun her şey parıl parıl parlıyor. Bir NPC sana bilmece anlatacak anlamını bulup başka NPC'ye götüreceksin. Senden bir şey isteyecek götürdüğünde bulamayıp onu arayacaksın. Silah çeşitliliği olacak. God of War berserk modu Elden Ring'deki en kötü skillden bile kötüdür. RDR desen aynen tabanca ama bak bakım nasıl bir tabanca. Kısaca oyunu öylesine oynuyorum, kafa yoramam, aynı rakipleri kesip durayım veya robot gibi nereye gideceğim belli olsun diyorsan sana göre değil.
 
Elden ring huh. Güzel oyun fakat benim için bir sekiro değil ya nedendir bilmiyorum sekiro daha ağır basıyor benim yanimda. Yanı onun dışında yorumlardaki bir arkadaş ile aynı düşüncedeyim. Hikaye ağırlıklı oyunlar daha çok hoşuma gidiyor sekiro istisna.
 
Bakalım bu fikirlerin yüzünden linç yediğinde de bu kadar gülebilecek misin? Bugisoft koyunlarını sizi.
Aşırı antipatiksin koyunun kim olduğu gayet belli oluyor SOULS LİKE türüne toz kondurmuyorsun sanki eline ne geçiyorsa. Takmışsınız bir bugisoft diye saçmalamaya.

Bakalım bu fikirlerin yüzünden linç yediğinde de bu kadar gülebilecek misin? Bugisoft koyunlarını sizi.
Ayrıca sen hayırdır kimsin ki adamın fikirleri yüzünden linçleneceğini düşünüyorsun. Ne sanıyorsun kendini senin haddinemi adamın fikirlerini sorgulamak.

Hocam kusura bakmayın öncelikle. Benim bir huyum vardır, bazı şeylere çok sadığımdır. Hayır, burada duygu sömürüsü yapmıyorum. Yani olumsuz yorum olursa sinirlenirim. O yüzden kusura bakmayın hocam.
Kardeş sen abartıyorsun beğenmediğin yorumlara fikirlere hemen laf atıyorsun. Sanarsın birileri sana küfür ediyor. Hayırdır. Gerçek hayatta da böyleyse geçinilmez seninle.
 
Son düzenleme:
Oyunu yapısı gereği sıfır bilgiyle oyuna başlanabilecek bir oyun değildir. En kötü başlangıç rehberi, Ash of War eklemeyi sağlayan bıçağın yerini gösteren harita v.s biraz 15-20dk araştırıp öyle girilmesi gereken bir oyundur. Haritası özellikle çok uğraşılmıştır oyun uzun yıllar boyunca geliştirilmiştir, kötü demek emeğe hakarettir. Souls oyuncularına göre DS3'ü geçememiş, Souls yabancılarına göre DS3'ten daha iyi bir dev oyundur.

Hatta Soulslike listelemesini yine senin bir konunda yapmıştık @Smuya belki hatırlarsın.
Bir kaç kullanıcıdan ricam üzerine listeyi doldurmuşlardı.

 
Elden Ring hiçbir oyunda yaşamadığım bir deneyim sunuyor sen o dünyada gibi hissediyorsun nasıl yani söyle anlatayım yüzlerce silah var katana olsun boss silahları olsun oyun çok büyük çok fazla boss var ve çoğu savaş acayip kaliteli bölüm tasarımları dünya tasarımı müzikleri oyunda bilinmezlik sana bir şey söyleniyor sen oyunda o bölgeye gidersen görev devam ediyor gitmezsen yapacak birler yok keşfetmek önemli oyunda bu yüzden bu saydığım sebeplerden dolayı bu oyun tam bir şaheser.
 
Tartışmasız bir başyapıttır, diğer firmalara oyun nedir, nasıl yapılır başlığı altında ders niteliğinde okutulması gereken bir yapımdır. Daha önce çok anlattım, çok dillendirdim ama özellikle bizim insanımız bu konuda biraz saçma düşünüyor. Hikayesi olmayan veya olsa dahi bunu direkt gözüne soka soka yapmayan yapımları direkt çöpe atma niyetindeler.

Oyun dediğiniz bir yapımda hikaye olması bile gerekmiyor, hikaye her zaman bu işin ekstrasıydı "olursa güzel olur"du sadece ama artık hikaye olması şart bir şeymiş gibi davranılıyor. Hayır abi, bir oyunun çok derin bir hikayeye veya milyonlarca dolar harcanmış CGI ara sahnelere falan ihtiyacı yok, bir oyunun tüm bunlar olmadan da bir başyapıt olabileceğini Nintendo yıllardır kanıtlıyor.

Bugün en babası dediğiniz oyunlar bile Nintendo'nun o "hikayesi bile olmayan" yapımlarından mutlaka kendilerine bir şeyler alıyorlar. Hatta Red Dead Redemption 2'nin bile geliştirilmesinde rol almış Rockstar'ın eski kurucu ortaklarından biri Dan Houser bile "3D oyun geliştiren birisi Zelda ve Super Mario'dan bir şeyler kapmadığını söylüyorsa yalan söylüyordur" demiş bir adamdır. Kişisel zevkler ve tercihleri eleştirecek değilim sen hikaye olan bir oyun arıyor olabilirsin ki inanılmaz doğal bir durum, ama bu sana Elden Ring'i çöpleme hakkını vermemeli. Çünkü senin fikrin olması gereken global bir fikir, şart falan değil sadece senin fikrin o.

Bizim insanımızın acilen sek oyun denen kavramı öğrenmesi gerekiyor, bugün birçok oyuncunun başyapıt olarak kabul ettiği God of War'dan hikayeyi çıkart geriye sadece birkaç balta animasyonu yapan ve arada bir fırlatan kel bir adam kalıyor, başka da bir şey kalmıyor. Ancak Elden Ring'den hikayeyi tamamen çıkartsan bile 300 farklı silah çeşidi, 170 farklı büyü tipi hala elinin altında, döndür döndür oyna.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı