Çatlı Reis
Hectopat
Daha fazla
Yama olsa bile hikayeyi en basit ve genel tabiriyle anlamanızdan ötesine pek yardımcı olmaz. Souls oyunları oyun içerisindeki diyalogları ve eşyaların açıklamalarını toplayıp birleştirmenizi ister ve bence bu çok zahmetli bir iş, ayrıca bu oyuncunun yorumlamasına da açık bir durum. Bence elinizden geldiğince hikayeyi anlamaya çalışıp orijinal dili ile oynayın çünkü parça parça anlamak da pek bir işinize yaramayacak. Oyunu bitirdikten sonra internetten sizin için birilerinin derlediği hikaye anlatımlarına ve özetlerine bakabilirsiniz. Zaten tekrar oynama çok müsait bir oyun. Durum böyle olunca ve oluşturulan evren hakkında daha fazla bilginiz olduğunda yeniden oynamak çok daha keyifli hale gelecektir.
Hocam zaten asıl mesele hikaye de değil. Ben daha önce Souls oyunu olarak sadece Sekiro oynadım ve onu da Türkçe yama ile oynadığım için çok zorlanmadım. Elden Ring de hangi eşya ne işe yarar hangi silah ne kadar güçlüdür ben bunu bilmediğimden yama yapmak istiyordum ama internette araştırmak (çoğu kişinin yaptığı gibi) daha mantıklı sanırım.