Elder Scrolls oyunları oynamaya değer mi?

Arkadaşlar geçenlerde Morrowind, oblivion (eski olanı) ve Skyrim'i toplu paket şeklinde aldım. Fakat benim oyun keyfimi kaçıran tek bir şey var. O da oyundayken görev takibinin olmaması. Yani oyuna girdiğim gibi ne yapacağımı, nereye gideceğimi, hangi görevin nerede olduğunu haritada veya pusulada göstermesi lazım. Morrowind'e dün girdim ve oyuna başladığım gibi ne yapacağımı bilemedim. ChatGPT'ye sordum ve morrowind oyununda görev takibi yokmuş. Oblivion ve Skyrim'de varmış sadece. Bir diğer konu ise, oynadığım oyunun sonu olsun istiyorum. Yani bir credits bölümüyle birlikte Ending'i olması lazım. Çünkü oyunun bittiğini nasıl anlayacağım yani aksi takdirde. Bu üç oyunda da böyle bir bitiş ekranı falan yokmuş.

Kısacası sizce bu üç oyunu direkt olarak salsam mı? Yoksa oynamaya değer mi?

Üç oyunun da hikayesi, açıkça belli ettiği ana kötüyü yenerek bitiyor. Yani ana hikaye(ler) bittikten sonra anlamamanız için bi' neden yok, aksine anlamamak için uğraşmanız lazım...
Görevlerin yardımcı işareti olmaması olayı da üçlü arasında sadece Morrowind'te var. Oblivion ve Skyrim'de bayağı elinizden tutuluyor, konuda istediğiniz gibi nereye gideceğiniz gösteriliyor.

Ben de oynanışına alışamadığım, genel felsefesi bana göre olmadığı için Morrowind için bi' şey diyemem. Ama Oblivion ve Skyrim'in oynanmayacak bi' tarafı yok bence, özellikle geçenlerde Remaster'landığı haliyle Oblivion'un.

Oblivion'un orijinal (2006) sürümü için ucundan "eski" ya da "zor" eleştirisi yapılabilir belki ama körkütük oynamadan, azıcık uğraşarak ve oyun hakkında biraz okuyarak aşamayacağınız şeyler değil. Remaster'ın da benim için direkt eleştirebilecek bi' tarafı yok...
Oblivion'u (imkanınıza göre ya orijinal ya da Remastered olarak) iki türlü de oynamanıza ya da en azından bi' denemenize (bence) değer.

Skyrim, zaten bizzat oynanmasa bile bilinen - tanınan bi' oyun. Modlarla detaylıca değiştirebildiğiniz, istediğiniz yöne çekebildiğiniz için artık "oyun"dan çok "oyun motoru" hatta.
Açık dünyası ve özgürlüğüne diyecek bi' şey yok, diğer her şeyi de idare eder/yeterli düzeyde bence. Oynanışı basit olduğu için zorlanmadan oynayıp bitirebilmeniz lazım.

Seri (bence) oynanmaya değer, kısacası. En azından Skyrim, ve mümkünse Oblivion.

İlk başta Skyrim'den başlanabilir. Hikayeden yardırıp bırakmayın ama. Loncaları ve yan görevleri de yapın, haritayı hızlı seyahat kullanmadan gezin, zindan buldukça girip temizleyin, vesaire.

Skyrim'den sonra Oblivion'a geçebilirsiniz. Remaster'ı alabilirseniz Skyrim'den önce oynamayı düşünün derim hatta.
Remastered'ı oynamanız şimdilik mümkün değilse de orijinali bi' deneyip, en azından nasıl bir şey olduğunu görebilirsiniz. Benim için oynanmayacak bi' tarafı yok, Remastered'ınki gibi kendine özgü bi' "büyü"sü var ama olmazsa şu saatten sonra zorlamaya gerek yok. İleride imkan olduğunda Remastered'ı alıp, günümüze uyarlandığı haliyle rahatça oynarsınız.

Morrowind'i oynamasanız da olur. En azından şimdilik. Genel olarak her şeyiyle eleştirilebilecek ve günümüz için eski kalan bi' oyun sonuçta (modlarla bayağı adam edilebiliyor ama, yine de...).
Çok isterseniz Morroblivion ve çıktığında Skywind ile ileride Oblivion ve Skyrim motorlarında oynamayı deneyebilirsiniz.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…