Çözüldü Eldiven statik elektrikten korur mu?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Katılım
1 Eylül 2018
Mesajlar
4.614
Makaleler
6
Çözümler
27
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Soru basit. Bilgisayar montajı yapacağım ve eldiven kullanacağım. Ameliyat eldiveni gibi olanlardan. Normal kış eldiveni anlamayın.
 
Çözüm
Eldivene gerek yok. İşleme başlamadan önce kapı kulpu gibi yerleri bir süre tut. Yeterli gelir.
"Eldiven" kullanılacaksa o ürün üste linkini attığım üründür. Ama yok "toprakta gezin" falan filan ben hiçbirisine o kadar ciddi bakmıyorum. Elbette önlem almanın kötü bir yanı yok ama inanın bana, bana cidden inanın minimum 3.3 volt giriş alan elektronik cihazlarda o adamlar onlar için koruma yapıyor inanın bana.
Ayağında plastik ayakkabı ile akşama kadar sadece plastik kaplamalı mobilyadan başka bir şeye dokunmayan Vatan Bilgisayar çalışanlarının topladıkları PC'lerde kaç tanesinde statik elektrikten sıkıntı yaşadılar.
Yukarıdaki eldivenleri de genelde otomobillerde bulunan ECU adlı parçanın tamir, bakım ve performans arttırma işi yapan yerlerde çalışanlar kullanıyordu.

Eldiven almaktan vazgeçtim zaten. Eski sistemim çok çekti statik elektrikten. 😀
 
Merhaba. Anti-statik eldiven yerine anti-statik bir bileklik olursa bence daha iyi olur, çünkü ikisi de benzer korumayı sağlar, ama bileklikle parmak hassasiyetini de korumuş, ayni deşarjı (Vücuttan bağlı olduğu bağlantıyla toprağa) sağlayıp montajı yine yaparsınız. O anki mevcut stresle birlikte vücutta üretilen statik elektrik miktarı artabilir, bu anlarda entegre, chipset, vb. parçalara parmakla temas çok riskli olur, doğrudur.

Ama sadece PC montajında bunlar çok gerekli aksesurlar değiller, anti-statik eldiven, bileklik, ayakkabı, terlik, halı, vb. Örneğin bu konuda sadece çok riskli olan sözü geçen bazı parçalara direk olarak değmemeniz de yeterlidir. PC'nin bu kasası, örneğin düz bir taş zemin, marley, vb kısmen toprak alan bir yerde olduğunda, (Anti-statik olmayan halı, halıflex, kilim, vb. hariçtir, çünkü bunlar anti-statikler gibi direk toprak zemine veya yere yükü boşaltmayıp kendi üzerlerinde bu statik elektriği tutarlar) ) elinizin metal kasanın dış metal yerinden herhangi bir teması o anki statiğin kaybolması için yeterlidir.

Yani bu derecede ciddi önlemler almaya o nedenle pek gerek yok, sadece entegreler bazında, hassas transistör, mosfet bazında üretimi sürekli fabrika düzeyinde yapıp profesyonel olarak uğraşanların olmazsa olmaz kullanacağı aksesuarlar veya mutlaka kullanması gereken malzemelerdir. Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı