makine montajında sence hangi kısımda sorun var en baştan mı yapayımSürtme için yukarıda yazdım:
Nozzle sürtmesi varsa ya makine montajından, ya slicer ayarlarından ya da ikisi birden sebep oluyordur, çözülmesi lazım.
Büyük olanda da sorun çıkarır, infilli tıraşlamaya başlar.
0.4 müş 0.2 yaptımYana doğru basmaktan kastın nedir? Görsel atar mısın?
Z-hop açık mı? Evet ise değeri? Hayır ise açıp 0.2mm olarak ayarlayabilirsin.
Ben 0.2mm kullanıyorum, 0.4 mm daha güvenli ama üst yüzeyde kafanın kalktığı yerlerde dikey, iğneye benzer yapılar oluşabilir.
Montajdaki herhangi bir açı bozukluğu, gevşek bir civata, ayarsız bir ünite vb. birçok şey olabilir. Herşey OK iken oluyorsa yanlış slicer ayarları da sürtmeye sebep olabilir. 0.08mm'de 250mm/s hızla aldığın baskıyı 0.32mm katman yüksekliğinde aynı hızla alamazsın.
Neden? Max volumetric speed | Prusa Knowledge Base
Öncelikle Youtube'da Elegoo kanalındaki videolara göz at.
Farklı montaj ya da iyileştirme videolarını incele.
Çoğunlukla karşına bu çıkacaktır:
Bu video ile x eksenini tam olarak gövdeye paralel hale getirebilirsin.
Prusaslicer da neptune 4 pro yokNerede sorun olduğunu kesin söyleyemem ama sürtüyorsa normal değil.
Hızlı makinelerde hotendin birim sürede basabileceği filament miktarı ve filamentin karakteristiği ön plana çıkıyor. Yukarıda MVS ile linki verme sebebim o idi. Prusaslicer kullanmayı denerim dersen MVS'yi 17 girersen makine ayarında sorun yoksa baskıda da sorun yaşamazsın. Cura'da o ayar olmadığı için baskı katman yüksekliğine göre baskı hızlarını değiştirmen gerekir.
hocam sen atma şansın var mı reddite pek güvenmiyorum bir de ayarlarını atma şansın var mı senin ayarlarda kulansam sorun olmaz galibaReddit vb. yerden Prusaslicer profili bulabilirsin.
Ben de atabilirim.
ısı hız dan başka değiştirmem gerekir mi hocamProfilde zaten tüm ayarlar mevcut:PrusaSlicer_config_bundle.ini
SM 0.4mm nozzle, SM6 0.6mm nozzle için.
Eki Görüntüle 2023553
Ayarlarla ufak oynamalar yapabilirsin, ben baskıya göre değişiklik yaptığım için kontrol etmen iyi olur.
hocam bir de dosyayı indirdim bunu nereye atıcamProfilde zaten tüm ayarlar mevcut:PrusaSlicer_config_bundle.ini
SM 0.4mm nozzle, SM6 0.6mm nozzle için.
Eki Görüntüle 2023553
Ayarlarla ufak oynamalar yapabilirsin, ben baskıya göre değişiklik yaptığım için kontrol etmen iyi olur.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.