"Elegoo Neptune 4 Pro" Cura uygulamasında gözükmüyor

Sürtme için yukarıda yazdım:

Nozzle sürtmesi varsa ya makine montajından, ya slicer ayarlarından ya da ikisi birden sebep oluyordur, çözülmesi lazım.

Büyük olanda da sorun çıkarır, infilli tıraşlamaya başlar.
makine montajında sence hangi kısımda sorun var en baştan mı yapayım

Yana doğru basmaktan kastın nedir? Görsel atar mısın?
Z-hop açık mı? Evet ise değeri? Hayır ise açıp 0.2mm olarak ayarlayabilirsin.
0.4 müş 0.2 yaptım

Ben 0.2mm kullanıyorum, 0.4 mm daha güvenli ama üst yüzeyde kafanın kalktığı yerlerde dikey, iğneye benzer yapılar oluşabilir.

Montajdaki herhangi bir açı bozukluğu, gevşek bir civata, ayarsız bir ünite vb. birçok şey olabilir. Herşey OK iken oluyorsa yanlış slicer ayarları da sürtmeye sebep olabilir. 0.08mm'de 250mm/s hızla aldığın baskıyı 0.32mm katman yüksekliğinde aynı hızla alamazsın.

Neden? Max volumetric speed | Prusa Knowledge Base

Öncelikle Youtube'da Elegoo kanalındaki videolara göz at.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Farklı montaj ya da iyileştirme videolarını incele.

Çoğunlukla karşına bu çıkacaktır:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Bu video ile x eksenini tam olarak gövdeye paralel hale getirebilirsin.

Ben 0.2mm kullanıyorum, 0.4 mm daha güvenli ama üst yüzeyde kafanın kalktığı yerlerde dikey, iğneye benzer yapılar oluşabilir.

Montajdaki herhangi bir açı bozukluğu, gevşek bir civata, ayarsız bir ünite vb. birçok şey olabilir. Herşey OK iken oluyorsa yanlış slicer ayarları da sürtmeye sebep olabilir. 0.08mm'de 250mm/s hızla aldığın baskıyı 0.32mm katman yüksekliğinde aynı hızla alamazsın.

Neden? Max volumetric speed | Prusa Knowledge Base

Öncelikle Youtube'da Elegoo kanalındaki videolara göz at.

Farklı montaj ya da iyileştirme videolarını incele.

Çoğunlukla karşına bu çıkacaktır:

Bu video ile x eksenini tam olarak gövdeye paralel hale getirebilirsin.

hocam izledim hepsini şöyle diyeyim sana iç dolgu yapıyor ya kare kare katmanı atmayı bitiriyor sonra diğer katmanın başlamak için başlangıç yerine ortadaki dolgu kısmındaki karelere sürtüyor ses çıkıyor yani normal mi sence bence tabla ayarımda sorun olabilir çünkü bi düzgün yapamadım bir de şöyle diyim bench baskısını 250 ms hızla bozuluyor hızı düşüyorum o zaman düzgün oluyor 125 te filan

Nerede sorun olduğunu kesin söyleyemem ama sürtüyorsa normal değil.

Hızlı makinelerde hotendin birim sürede basabileceği filament miktarı ve filamentin karakteristiği ön plana çıkıyor. Yukarıda MVS ile linki verme sebebim o idi. Prusaslicer kullanmayı denerim dersen MVS'yi 17 girersen makine ayarında sorun yoksa baskıda da sorun yaşamazsın. Cura'da o ayar olmadığı için baskı katman yüksekliğine göre baskı hızlarını değiştirmen gerekir.

Son düzenleme:
Nerede sorun olduğunu kesin söyleyemem ama sürtüyorsa normal değil.

Hızlı makinelerde hotendin birim sürede basabileceği filament miktarı ve filamentin karakteristiği ön plana çıkıyor. Yukarıda MVS ile linki verme sebebim o idi. Prusaslicer kullanmayı denerim dersen MVS'yi 17 girersen makine ayarında sorun yoksa baskıda da sorun yaşamazsın. Cura'da o ayar olmadığı için baskı katman yüksekliğine göre baskı hızlarını değiştirmen gerekir.
Prusaslicer da neptune 4 pro yok

Profilde zaten tüm ayarlar mevcut:PrusaSlicer_config_bundle.ini

SM 0.4mm nozzle, SM6 0.6mm nozzle için.
sm.jpg

Ayarlarla ufak oynamalar yapabilirsin, ben baskıya göre değişiklik yaptığım için kontrol etmen iyi olur.

Eki Görüntüle 2023553

Ayarlarla ufak oynamalar yapabilirsin, ben baskıya göre değişiklik yaptığım için kontrol etmen iyi olur.
ısı hız dan başka değiştirmem gerekir mi hocam

Eki Görüntüle 2023553

hocam bir de dosyayı indirdim bunu nereye atıcam

Technopat Haberler

Geri
Yukarı