Jotariel
Kilopat
- Makaleler
- 1
@Zurnadürüm biz galiba @DGDev ile bobinin prensibinden ziyade bağlantı olmadan iki büyük akımı birbirine bağlamayı düşünüyoruz.
Elektrik benim öğrendiğim kadarıyla havadan iletilebilecek bir şey değil.
Havanın içerisinde iletken bir madde mi var?
Yapmayın hocam, şimşek enerjiyi kabloyla mı iletiyor?Maalesef oksijen iletken değil imkanı yok. İleride belki.
Bence eve kadar kablo ile gelip evin içinde kablosuz olmalı. Sonuçta binanın elektrik kablosunu söküp takmıyoruz ama evin içinde birçok cihazı fişe takıp çıkartıyoruz. Daire içinde kablosuz bir elektrik büyük kolaylık sağlar, kablo karmaşasını engeller. Masa üstü bilgisayarınızı evin içinde istediğiniz yere konumlandırdığınızı düşünün kablo gerekmeden müthiş bir şey olur.
Şimşek elektriği havadaki Nem ile iletir diye biliyorum.Yapmayın hocam, şimşek enerjiyi kabloyla mı iletiyor?
Havanın iletken olmaması kablosuz elektriğin havadan iletilememesi manasına gelmez. Konudaki dostlarımızın da bahsettiği üzere Tesla Bobini konunun en büyük örneği.
Geçenlerde bir haber vardı Xiaomi sanırım oda içi şarj aleti duyurmuştu
Bulursam atıyorum
höh buldumGeçenlerde bir haber vardı Xiaomi sanırım oda içi şarj aleti duyurmuştu
Bulursam atıyorum
Günümüzde hem düşük miktarlarda hem yakın mesafede kullanılması gerektiğinden yaygın değil.Havanın iletken olmaması kablosuz elektriğin havadan iletilememesi manasına gelmez. Konudaki dostlarımızın da bahsettiği üzere Tesla Bobini konunun en büyük örneği.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.