Elektriği kablosuz olarak iletmek mümkün mü?

• Konuyu başlatan DGDev
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 78
  • Görüntüleme 4.223
Elektrik benim öğrendiğim kadarıyla havadan iletilebilecek bir şey değil.
Havanın içerisinde iletken bir madde mi var?

Havanın iletken olmaması kablosuz elektriğin havadan iletilememesi manasına gelmez. Konudaki dostlarımızın da bahsettiği üzere Tesla Bobini konunun en büyük örneği.

Bence eve kadar kablo ile gelip evin içinde kablosuz olmalı. Sonuçta binanın elektrik kablosunu söküp takmıyoruz ama evin içinde birçok cihazı fişe takıp çıkartıyoruz. Daire içinde kablosuz bir elektrik büyük kolaylık sağlar, kablo karmaşasını engeller. Masa üstü bilgisayarınızı evin içinde istediğiniz yere konumlandırdığınızı düşünün kablo gerekmeden müthiş bir şey olur.

PC diyelim ki 1200W enerji yiyor, elektrik en fazla 5W iletilebiliyor havada nasıl yetecek ona?

Geçenlerde bir haber vardı Xiaomi sanırım oda içi şarj aleti duyurmuştu
Bulursam atıyorum
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Geçenlerde bir haber vardı Xiaomi sanırım oda içi şarj aleti duyurmuştu
Bulursam atıyorum
höh buldum
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Havanın iletken olmaması kablosuz elektriğin havadan iletilememesi manasına gelmez. Konudaki dostlarımızın da bahsettiği üzere Tesla Bobini konunun en büyük örneği.
Günümüzde hem düşük miktarlarda hem yakın mesafede kullanılması gerektiğinden yaygın değil.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı