Jotariel
Kilopat
- Makaleler
- 1
Ortada düzgün bir iletken yok ki, nem biraz azot bunlar sayesinde. Zaten o güçte bir enerji dirençleri alt üst ediyor.Yapmayın hocam, şimşek enerjiyi kabloyla mı iletiyor?
Ortada düzgün bir iletken yok ki, nem biraz azot bunlar sayesinde. Zaten o güçte bir enerji dirençleri alt üst ediyor.Yapmayın hocam, şimşek enerjiyi kabloyla mı iletiyor?
Elektromanyetik dalgalar yayılmak için maddesel ortama ihtiyaç duymazlar. Uzaydan gelen fotoğraflar genelde bu dalgalar ile Dünya’ya gönderiliyor zaten.Enerji havada dolaşabilir mi?
Oksijenden kasıt havanın olduğunu düşünüyorum. Öbür sayfalara pek bakmadım.Şimşek elektriği havadaki Nem ile iletir diye biliyorum.
Havadaki nemle alakası yok hocam ortamdan bağımsız kablosuz olarak elektrik enerjisi transfer edilebilir.Hava yoluyla iletiliyor. Haliyle havanın içinde nem var.
Ortada düzgün bir iletken olmayabilir ama yüksek gerilim hattına yaklaştığınız zaman hava yoluyla çarpılabiliyorsunuz. Buradan yola çıkarak elektriğinin hava yoluyla iletildiğini öne sürmek yanlış olmaz.Ortada düzgün bir iletken yok ki, nem biraz azot bunlar sayesinde. Zaten o güçte bir enerji dirençleri alt üst ediyor.
Tamam da, Oksijen de ametal.Ortada düzgün bir iletken olmayabilir ama yüksek gerilim hattına yaklaştığınız zaman hava yoluyla çarpılabiliyorsunuz. Buradan yola çıkarak elektriğinin hava yoluyla iletildiğini öne sürmek yanlış olmaz.
Öte yandan azot ametal olduğu için elektriği iletmez. Kimyasal yapısına aykırı...
Şuan xioaminin üzerinde çalıştığı cihaz o kadar iletiyor. Bu teknolojinin limiti 5w değil ki ilerleyen zamanlarda bu güç katlanarak artacak.PC diyelim ki 1200W enerji yiyor, elektrik en fazla 5W iletilebiliyor havada nasıl yetecek ona?
Mantık doğru olsa bile çıkarım yanlış hocam. Hava ile iletim olması için yıldırım gibi çok yüksek enerji lazım. Yüksek gerilim hatlarındakiler klasik eletromanyetizma.Buradan yola çıkarak elektriğinin hava yoluyla iletildiğini öne sürmek yanlış olmaz.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.