Elektrik-elektronik mühendisliği yurt dışı yüksek lisans yapmak

couza

Hectopat
Katılım
8 Haziran 2019
Mesajlar
567
Çözümler
9
Selamlar. İnşallah 2022 yılında bölümümden mezun olacağım. Şu anda yurt dışında yüksek lisans yapmayı planlıyorum ve yapmak istediğim ülkenin dilini şimdiden öğrenmek istiyorum. Yüksek lisans olarak mba(işletme yönetimi) yüksek lisansı da yapabilirim, bölümüm üzerine de yapabilirim. Sizce Almanya'yı mı tercih etmeliyim Güney Kore mi? Almanya mühendislik konusunda gerçekten iyi ancak Güney Kore de diğer telekomünikasyon ve elektrik-elektronik alanında gerçekten iyi bir ülke diye düşünüyorum. Tecrübesi olanlar veya olmayanlar hangisini önerir?
 
Mühendislikte Almanya 1 numara Almanca öğrenmek de size avantaj sağlar Kore hakkında bilgim yok pek.
Hocam Euro bölgesi olduğu için, bireysel olarak maddi yük çok ağır oluyor. Burada birazda arkadaşın durumu önemli.
 
Yanlis bilmiyorsam, Kore yabancı öğrencilere burs vermekte ve kolaylık sağlamakta. Maddi durumunuz iyi ise Almanya da tercih edilebilir elbette.
Evet Kore'nin burs imkanları daha fazla sanırım ancak yüksek lisans ücretleri Almanya'ya göre çok pahalı diye gördüm.
Mühendislikte Almanya 1 numara Almanca öğrenmek de size avantaj sağlar Kore hakkında bilgim yok pek.
Evet orası öyle ancak Kore'nin de öne çıktığı bazı konular var. Örneğin mezun olduğunda orada bir şirkette çalışabilme kolaylığı vs. gibi. O yüzden kararsızım.
Hocam Euro bölgesi olduğu için, bireysel olarak maddi yük çok ağır oluyor. Burada birazda arkadaşın durumu önemli.
Açıkçası durumum şuan pek iyi değil ancak zaten mezun olduktan sonra hemen gitmeyi düşünmüyorum. Biraz burada çalışıp birikim yapabilirim diye düşündüm.
 
Hocam iki ülkede başarılı bu konuda. Gideceğiniz döneme göre bir tercih yaparsınız. Şahsen Kore seçerdim, teknolojide yükselen kıta Asya.
Evet Asya'nın iyi bir geleceğe doğru gitmesi yüzünden de mantıklı bir seçim olabilir. Tabi dediğiniz gibi gideceğim zaman tercih yapmak daha doğru ancak dil açısından şimdiden başlamamın mantıklı olacağını düşünüyorum. Artı olarak bir de şöyle bir şey var. Almanca'da çoğu eğitim Almanca'dır diye tahmin ediyorum. Güney Kore'de ise İngilizce eğitim de verildiğini görmüştüm internette.
 
Doğru hocam, Kore de ingilizce de ağırlıklı olarak kullanılmakta.
Bana göre yüksek lisansı bitirdikten sonra, nerede daha çok avantaj varsa orayi tercih edin.
Evet hocam lisansı tamamladıktan sonra bakmak daha doğru. Ama dil için hangisini öğrenmeli konusunda umarım başka arkadaşlar da tavsiye verir :)
 

Yeni konular

Geri
Yukarı