Elektrik faturası fazla geldi

%125'e varan zamlar geldi ki siz 1300 liralık kullanım ile bu alana giriyorsunuz. Ancak bu ay uygulandı mı emin değilim.
 
Alıntı:Elektrik Zammı Ne Kadar? 2022

2022 yılında ev elektrik tarifelerinde az tüketenin düşük birim fiyattan, çok tüketenin ise yüksek birim fiyattan faturalandırılacağı piyasa maliyet bazlı yapıya geçildi. Bu doğrultuda düşük kademeli tarifenin vergiler dahil birim fiyatı yüzde 49'luk bir zamla 0,9155 TL/kWh'den 1,37 TL/kWh'ye, yüksek kademeli tarifenin vergiler dahil birim fiyatı ise yüzde 125'lik artışla 2,06 TL/kWh'ye yükseltildi. Ev abone grubundaki tüketiciler için önceki yıllardaki uygulamadan farklı olarak maliyet bazlı tarife uygulamasına geçildiğinden önceki yıla göre direkt olarak zam kıyaslaması yapılması yanlıştır. Ev tüketicileri, yeni tarife uygulamasına dair detaylı bilgiye kademeli elektrik tarifesi sayfasından ulaşabilir.

2022 yılının ocak, şubat ve mart aylarını kapsayan birinci çeyreği için iş yeri aktif enerji elektrik fiyatlarına yüzde 168, aynı kalem için alçak gerilim sanayi elektrik fiyatlarına yüzde 156'lık bir zam yapılmıştır. Dağıtım bedellerinin güncellenmesi, TRT payının kaldırılması gibi kararlar sonucunda tüketicilere etki edecek zam oranı aktif enerji zam oranının altında kalmıştır.
 
Elektrikte zam mı var? Normalde En fazla 1300 gelen fatura 2400 geldi. Yeni bir zam mı var yoksa bende mi kullanım farkı var? Sadece bu ayki güncel durumu soruyorum.

Sanırım mining sisteminiz var ve bu durum gayet normal. Artık 5 kWh üstüne çıkınca %125'den ücret kesiliyor. Mining sistemler bu saatten sonra zarar ettirir.
 

Geri
Yukarı