Elektrik faturası neden fazla geldi?

Gündemi takip etmiyorsunuz galiba. Kademeli veriyorlar zammı artık.

Ocak ayı tüketimi için geçerli kademeli tarife. Aralık ayı tüketimleri aralık tarifesine göre faturalandırılması gerekiyor. Elektrik dağıtım şirketleri fırsatçılık yapıp, haksız kazanç için bilerek yanlış faturalandırma yapıyorlar.
 
Ocak ayı tüketimi için geçerli kademeli tarife. Aralık ayı tüketimleri aralık tarifesine göre faturalandırılması gerekiyor. Elektrik dağıtım şirketleri fırsatçılık yapıp, haksız kazanç için bilerek yanlış faturalandırma yapıyorlar.
Bu konunun farklı bir boyutu. İlgili yerlere şikayette bulunun. Benim mesajımla ilgisi yok yazdığınız şeyin.
 
Evet 150kW üzeri yaklaşık %100 daha pahalı. Boşta duran bilgisayarınızı güç tasarrufuna alarak ayrıca 5-10 dakika boş süresinde uyku moduna alarak tasarruf sağlayabilirsiniz. 1kW elektrik yaklaşık 60 kuruşa gelecek 500W bir bilgisayarda tam yükte 4 saat oyun oynamanız 1.20 TL'ye gelecektir. Az değil :(

Kanka selam 500W PSU'lu masaüstü bilgisayarım var 8-9 saat oyun video izleniyor sence kaç TL gelir.
 
Merhaba. 150 kW sınırına çok yakın (kritik) elektrik kullanımı olanlar doğrudan veya dolaylı yollarla, bazı uygulamalarla watt harcamasını biraz daha geri çekebilirler;
1- Buzdolabı termostatlarının elle ayarını yaz ayarından kış ayarına çekerek, örneğin +3, +4 derece yerine+ 5 ,+6 derecede iç soğutma yapan kademe ayarlarıyla buzdolabı motorunun (EVAP) şebekede daha uzun süreler uzun zamanlar çalışmadan kalması sağlanabilir. Buzdolabı kapı contaları yırtık, hasarlı ise servisle yenisiyle değiştirmek motorun devreye girme zamanını çok uzatır.
2- Çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, kurutma makinası, vb. makinalarında uzun yerine gerekmiyorsa çok daha kısa programlarla ve daha düşük sıcaklık dereceleriyle çalışabilmesi seçeneği seçilebilir.
3- TV, monitör, vb. elektronik cihazlarınız LCD ise LED LCD olanlarıyla değiştirin, LED teknolojisi çok daha az elektrik harcar. Bu da elektrik faturasına mutlaka genel toplamda yansımış olur.
4- Standby'da yani hazır olarak bekleme konumunda olan cihazları devamlı olarak açık bırakmak yerine prizden çekme veya harici anahtarlı uzatmalı prizlerle uzun süreler kullanılmadığında mutlaka şebekeden ayırma yolunu seçin.
5- Ev aydınlatmasını LED ampullerle mutlaka değiştirin. LED'lerin çok değişik renk sıcaklığı (kelvin) yelpazesi bulunuyor, değişik renk sıcaklığı LED ampul karışımlarıyla evinizde normal akkorlu (falamanlı) ampuller yerine kullanabilirsiniz. Filament LED (armut) ampullerin enerji verimi A++ enerji verimi seviyesindedir ve LED ampul grubu içinde çok yüksek enerji verimi olanlarıdır.
6- Elektrik faturasını 3 zamanlı (ödemeli) elektrik tarifesiyle indirimli zamanlarda ütü, fırın, ocak, vb. fazla elektrik ihtiyaçlı işleri yapabilmek mümkündür. Bu tarifeye geçebilmek için akıllı sayaçların evde bulunup elektrik idaresine yazılı başvurunun yapılması gereklidir.
7- Ev ısıtması doğalgaz, katı yakıt, gaz yakıt, vb. yerine direk elektrikli ısıtıcılarla (elektrikli soba, yağlı radyatör, vb.) yapılıyorsa bina dış mantolaması, bina içi kapı, pencere, vb. yalıtımıyla daha az elektrik tüketilmesi mümkün olabilir.
8- Evin genel şalteri kapatıldığında veya prizler boşta olup hiçbir alıcı prizlere bağlı değilken, sadece priz sigortaları açıkken evin elektrik sayacı aktif (watt) elektrik değeri tespit ediyorsa, uzman elektrikçiyle bina içinde kaçak elektrik olup olmadığını mutlaka tespit ettirerek buldurun. Özellikle çok eski binalarda WC, banyo, vb. priz hatlarında bina içi ıslanma, kablo izolesinin birlikte bozulmasıyla istenmeyen elektrik kaçakları oluşabiliyor. Kolay gelsin.
Merhaba. Elektrik kotalı olan bu kullanım sınırı, bugün (yeni) son kabine toplantısıyla değiştirilmiş oldu. Yeni kotayla 7 kW (aylık 210 kW) sınırını geçmeyenler % 50, bu sınırı geçenler yine %120 zamla kotalı bu yeni tarife üzerinden, örneğin şubat ayındaki faturaları mart ayında başka bir kotayla faturalandırılmış oluyor. Yani yeni kotada tam 2 kW kadar olan kullanım bedeli kritik kotaya takılmadan biraz esnetilmiş oldu. Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
Size bu kadar geliyorsa iyi bize 750-800 tl falan geliyor. Neden böyle oluyor anlamadım. Acaba akvaryum var onun motorlarımı bu kadar harcıyor anlamadım.
Size bu kadar geliyorsa iyi bize 750-800 TL falan geliyor. Neden böyle oluyor anlamadım. Acaba akvaryum var onun motorlarımı bu kadar harcıyor anlamadım.

He bu arada televizyonun ambilight özelliği çok elektrik yer mi? Bir de koridorda ve mutfakta tavanda gizli ışık var onun parlaklığını hep en kısıkta açık bırakıyoruz çok etkiler mi?
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı