Elektrik kesintisinde internetin de kopması

LydiaTeyze

Decapat
Katılım
19 Mayıs 2021
Mesajlar
289
Yer
Konya
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Akademisyen
Merhabalar, 7/24 internete bağlı kalmam gerekiyor. Bu nedenle elektrik kesintilerinde bilgisayarımı ve modemimi 30 dak. Kadar besleyecek UPS aldım. Fakat dün elektrik kesildiğinde modemim ve bilgisayarım açık olmasına rağmen internet gitti. Kablonet fiber paket kullanıyorum fakat evimin içinde fiber kablo yok. Evde, uydu sistemlerinde kullanılan bakır kablolarla modeme internet geliyor. Bugün konuyla ilgili Kablonet'e ulaştığımda binadaki internet kutusunda elektrik gittiği için kesinti olmuştur yanıtı aldım.

Fakat yaptığım araştırmalarda fiber bağlantıların elektrikle sağlanmadığı yazıyordu. Bu süreçte nasıl bir yol izleyebilirim. Elektrik kesintisinde de internetimin devamlılığı gerekiyor. Eve kadar fiber kablo çeksem elektrik kesintilerinde interneti kullanmaya devam edebilir miyim?
 
HFC (Hybrid fiber-coaxial) sistemde fiberoptik kabloyu coaxial kabloya çevirmek için dönüştürücü gerekir, bu da binaya yerleştirilen kutunun içerisinde bulunur. Ki bu dönüştürücünün işini yapması için sürekli güç bağlantısının olması gerekmektedir.

Evinize FTTH (eve kadar fiber) hizmetini siz kablo çekerek sağlayamazsınız, bu işlem ISS tarafından yapılabilir.
 
Kendi imkanınız ile eve FTTH çekmeniz imkansız. Binada bulunan cihaz buna uygun değil. XDSL kullanıyor olsanız saha dolabının aküleri bitene kadar UPS ile modemi çalıştırıp idare edebilirdiniz. FTTB sistemler switch ile dağıtım yapan sistemler olduğu için kabinlerde eskiden akü/ups ile güç beslemesi olurdu ama artık koymuyorlar. Bu yüzden yapabileceğiniz bir şey yok.
 
Kendi imkanınız ile eve FTTH çekmeniz imkansız. Binada bulunan cihaz buna uygun değil. xDSL kullanıyor olsanız saha dolabının aküleri bitene kadar UPS ile modemi çalıştırıp idare edebilirdiniz. FTTB sistemler Switch ile dağıtım yapan sistemler olduğu için kabinlerde eskiden akü/ups ile güç beslemesi olurdu ama artık koymuyorlar. Bu yüzden yapabileceğiniz bir şey yok. TT müdürlüğüne dilekçe verip dönüşüm isteyebilirsiniz.
TT müdürlüğüyle ne ilgisi var acaba? Kablonet'den bahsediliyor.
 
@B 52 Stratofortress @İbrahim Güler Hocalarım şikayetvar'a konu açtım. Devamında kesintisiz internet vaatlerini kullanarak tüketici hakeme başvurabilirim. Bekleyip görelim. İlginize alakanıza çok teşekkür ederim.
Sizi caydırmak gibi olmasın ama emin olun her şirketin uyguladığı şey olan süreci olabildiğince yokuşa sürmeye çalışacaklardır.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı