Elektrik kesintisinden sonra PC zarar görmüş müdür?

MEMRE312

Femtopat
Katılım
26 Ekim 2021
Mesajlar
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bugün 4 defa elektrik kesintisine uğradık. Bütün kesintilerde de bilgisayar açıktı, ilk 3 kesintiden sonra bir sorun çıkmadı. 4.den sonra ise bilgisayar açıldığında "sürücü ile ilgili bir sorun var şimdi tarayın" diye bir uyarı geldi. Ardından bilgisayarı kapattığımda normalde bilgisayar kapalı iken USB girişlerine güç vermesi gerekirken vermedi. Bir sıkıntı olmuş mudur? Parçalar zarar görmüş müdür?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Elektrik kesintisinden çok elektriğin gelmesi zarar verebilir. Elektrik ilk geldiği an yüksek voltajla gelebilir. Çıkan uyarı da muhtemelen Windows'la alakalıdır kafaya takmana gerek yok.
 
Bilgisayarı kesinti sonrası hemen açmadıysan kolay kolay arızalanmaz. Zaten genelde sorun çıkarsa PSU veya HDD üzerinde oluyor. Sürücü hatasının sebebi muhtemelen sistem birden kapandığı içindir.
 
Windows birkaç deneme içerisinde sistemi boot edemezse otomatik olarak onarıma sokuyor. Donanımları test edip bir sorun çıkmadıysa bir şey olmamıştır. Memtest64 kullanarak RAM'lerin durumuna bakabilirsin. Elektrik kesintisi sonrası kulladığım RAM bozulmuştu.
 
Pek bir zararı olmaz. Ama elektrik gidip gelirse, zararı olur. Devamlı mesela şöyle ki, sistem açık kullanıyorsun batarya yok diyelim. Elektrikler kesildi. Sistem aniden kapandığı için açılışta onarım gerektirir bazen. Özellikle bu Windows 7 işletim sisteminde böyleydi. Yani birebir şöyle düşün. Su içiyorsun ama suyun yanında Kola ve Fanta da içiyorsun :)
 
Biraz şans faktörü o durum. Zamınında sıradan 3'lü prize bağlıyken elektrik kesintisi yüzünden Anakart,Ram,Hard disk yakmışlığım var. Şuan akım korumalı priz+UPS kullanıyorum yine elektrikle ilgili sorunlar yaşıyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı