Elektrik mi CNC mi seçilmeli?

Teşekkürler peki elektrik mesleği büyük hangi alanda daha iyi olur.
Elektrik Elektronik Bölümü olan bir meslek lisesinden mezunum. Stajımı bir soğutma firmasında yaptım. Elektrik işide çok yoğundu tabii ki. İşi öğrenip bu tarzda bir işletme kurabilirsen önün çok açık, kuramam diyorsanız ise uzun süre çalışmış bir ustada güzel rakamlar alıyordu.

Şu an havacılık sektöründe normal tecrübe arttıkça maaşlar iyi firmalarda yılına göre 100k civarlarında rahat geliyor aylık olarak.
Hocam dediğim gibi ben bunun bölümünü okuyorum. Bu maaşları alan operatör ne duydum ne gördüm. CNC'de CAM ve çizim yapan kişiler bu paraları alır. 100 bin veya üzeri alan tanıdığınız CNC operatörü varsa veya siz alıyorsanız bende ilk defa görmüş olurum açıkçası.

Havacılık sektörü bile olsa firma oturdukca maaşlar düşme eğilimine giriyor, 100k alan kişiler genelde 15-20 yıllık tecrübesi olanlar.
Yeterli tecrübem var derseniz havacılık sektöründe kuruluş tarihi daha yeni olan firmaları tercih edin ufak yan sanayileri değil.

Bende konyadaydım CNC de çalıştım sevmedim elektriği yapabilirim diyorsan geç bekleme CNC meslek değil bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…