Elektrik mühendisliği bölümü okunur mu?

kerim73e

Femtopat
Katılım
30 Mayıs 2023
Mesajlar
9
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar, yaklaşık 10 gün sonra sınava gireceğim ama aşağı yukarı yapabileceğim sıralamaları biliyorum. Muhtemelen 190K-220k civarı bir şey gelecek. Normalde Kocaeli Üniversitesi'nde elektrik mühendisliği düşünüyordum. Elektrik düşünmemin sebebi de elektrik elektronik okuyan öğrenciler sanırım yüksek gerilim ve orta gerilimlerde imza yetkisine sahip olmuyormuş. Eğer Kocaeli'de tutmazsa üniversiteler İstanbul Teknik veya Yıldız Teknik zaten tutması imkansız. Sizce Afyon Kocatepe'de ya da Balıkesir bandırma 17 Eylül'de elektrık okunur mu? Bu yerlerde kontejan bile dolmamış, nasıl olur? Mantıksız mı olur? Afyon Kocatepe'ye karşı ön yargım var Afyon'da yaşadığım için ama Bandırma'yı araştırdım biraz içime sindi. Kampüsleri, hocaları, eğitim olanakları, son sene üniversite staj ayarlıyormuş. Artıları var gibi ama 50 kişilik kontejanın 15'i neden boş kalıyor? İnsanların bir bildiği var da mı burayı yazmıyorlar yoksa yazılmama sebebi elektrik elektroniğin gölgesi altında kalması ve bilinmemesi midir? İlgili arkadaşlar yanıtlarsa cidden çok yardımıma dokunacak. Kararsız kaldım. Kocaeli'de tutmazsa Bandırma mı yazayım yoksa puanımın yettiği bir elektrık elektronık mi yazayım diye.

İlle de elektrik veyahut elektrik elektronık yazacağım diye bir şey yok ama ilgimi çekti açıkçası hoşuma da gitti.
Bu iki bölümden birini okuyan bir arkadaş varsa kendi gözünden farklarını avantajlarını dezavantajlarını objektif yorumlarla anlatırsa çok işime yarayacak. Şimdiden teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben Kocaeli'de EHM okuyorum burada elektrikte okunur imkanımız çok. Sanayi Kenti olduğu için iyi imkanları. Afyonda vesaire sağlık hariç okunmaz be hocam kendin yazmışın kontejyan bile dolmuyor diye. Son sene stajı üniversiteler ayarlıyor zaten ama sonrasında iş bulman çok zor Afyonda falan labı bile doğru düzgün yoktur.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı