Elektrikli Araçlara Yeni Bir ÖTV Zammı Daha Gelmesi Bekleniyor

  • Konuyu başlatan Roux
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 14
  • Görüntüleme 969
Geçtiğimiz ay elektrikli araçlara gelen ÖTV zammının, önümüzdeki günler içerisinde tekrar gelmesi bekleniyor.

Dünyada elektrikli araçlara olan ilgi gün geçtikçe artmakta, hükümetler kullanımın artması için yeni politikalar uyguluyor. Almanya ve Çin gibi ülkeler satın alanlara destek ve ücretsiz hizmetler vermeye çalışıyor, bu sayede daha çok elektrik araç sahibi hedefliyorlar.

Türkiye'de maalesef elektrikli araçlar için güzel bir haber yok ve gün geçtikçe daha kötü haberler gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz ay yeni bir ÖTV zammı uygulanmıştı. Çiğdem Yücesoy Subaşı'nın haberine göre elektrikli araçlar için yeni bir ÖTV düzenlemesi gündemde.

Motor gücü 120 KW’ın üzerindeki elektrikli araçların halen yüzde 60 olan ÖTV’sinin yüzde 110’a çıkarılacağı edinilen bilgiler arasında.

Halen uygulamada olan ÖTV oranları geçen ay 1 Şubat 2021 tarih ve 3471 sayılı Cumhurbaşkanı imzasıyla karara bağlanmış, Resmi Gazete’de yayımlanmıştı. Buna göre sadece elektrik motorlularda geçerli olacak şekilde, motor gücü 85 KW’ı geçmeyenlerin vergi oranı yüzde 3’ten yüzde 10’a çıkarılmıştı. Motor gücü 85 KW ile 120 KW arasında olanların yüzde 7’den 25’e yükseltilmişti. En büyük artış ise yüzde 15’ten 60’a çıkarılan 120 KW’ı geçen araçlarda yapılmıştı.

Sektöre yakın kaynaklar ÖTV'nin yüzde 60’tan 110’a çıkarılmasının araç satışlarına balta vuracağını söylüyorlar.

Kaynak
 
İleride hava vergisi, parkta bankta oturma vergisi, denize kıyısı olan illerde oturan kişilere deniz vergisi gelirse hiç şaşırmam millet ileri gittikçe biz hep geriye gidiyoruz yazık oluyor güzelim ülkeye.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı