Selamunaleyküm. Tamir kiti yazan köpükler var, onlar tamir için değil, tamir edilecek yere ulaşana kadar idare etmesi için. Köpük içeride basınç yapıyor ve tekerlek şişiyor, patlak yerden de sürekli azar azar çıkarak ulaşılacak yere kadar götürüyor. (Korozyona sebep olduğunu duydum, net bilgim yok, köpüğün markasına göre değişiklik gösteriyor olabilir.)Onvo ov 12X Plus scooterımın ön lastiğinin havası hep iniyor. Lastik için tamir kiti jel vs öneriyorlar. YouTube'da falan. Bilgisi olan var mı? Hangi jeli almam lazım?
Selamunaleyküm. Tamir kiti yazan köpükler var, onlar tamir için değil, tamir edilecek yere ulaşana kadar idare etmesi için. Köpük içeride basınç yapıyor ve tekerlek şişiyor, patlak yerden de sürekli azar azar çıkarak ulaşılacak yere kadar götürüyor. (korozyona sebep olduğunu duydum, net bilgim yok, köpüğün markasına göre değişiklik gösteriyor olabilir.)
Jeller sağlam tekerin içinde durarak ufak patlakları tıkayıp tamir etmiş gibi oluyor diye biliyorum ancak artı yük yapma ihtimali de olabilir, kesin bilgim yok.
Eğer tekeriniz patlak değilse, muhtemelen teker yanlardan hava kaçırıyordur. Tubeless yani iç lastiksiz model kullanılıyor 12 X Plus modelinde. İç lastik olmadığı için sibop yerinden ya da yanlardan hava kaçırma olabiliyor. Çözüm olarak yeni dış lastik ya da iç lastik alıp içine takılabilir. Yeni dış lastik mantıklı bir çözüm olur mu ya da hava kaçırma sorunu iç lastik dışında bir şekilde çözülüyor mu yeteri kadar bilgim yok. İç lastik kesin çözüm olur ama. Patlamadıkça havası inemeyecek çünkü. Eğer kendiniz yapamazsanız yakında Onvo servisi varsa yapacaktır muhtemelen. Başka sorularınız varsa yazabilirsiniz.
Patlak önleyici dediğiniz bahsettiğim jel gibi gözüküyor. Açıklamasında da dediğim gibi yazıyor. Yeni lastik yerine iç lastik takarsanız her patlamada daha düşük ücretlerle sorunu çözersiniz ama değişimi biraz daha uğraştırabilir. Kitapçıkta 36 psi öneriliyordu diye hatırlıyorum, belki de 45 fazla geldiği için bu sorunu yaşamış olabilirsiniz. Dediğim gibi jelin yanaktan hava kaçırmada etkili olacağını sanmıyorum. Yapılış amacı o değil, tekerin içinde durup küçük delikleri kapatmak için üretiliyor. İç lastik takabilirsiniz.FormulaX E-Scooter Lastik Koruyucu & Patlak Ãnleyici (Tubeless) hocam bu patlak önleyici olarak geçiyor şu an lastiğim patlakmı değil mi bilmiyorum önceden Onvo'nun orijinal lastiği patlamıştı bende scootercıya gidip yeni lastik almıştım.
Şu an ise, 3gün önce 45 PSI bastıgım lastik tamamen inmiş ve yanaklardanda ayrıldıgından hava basamıyorum benzinlikteki alet normalde oluyordu ama artık oraya girmiyor önceden de böyle olmuştu şansıma tamirci bir abi IP bağlayarak yükseltip yapmıştı jeli alıp bir deneyeceğim çünkü çok sık havası iniyor.![]()
ONVO OV-012 Dış Lastik Off-Road Model | Yedek Parça | Scooter Al | Elektrikli Scooter, Motosiklet, Hoverboard Satış, Yedek Parça, Aksesuar ve Teknik Servis
ONVO OV-012 Dış Lastik Off-Road Model ürünü 799,00 başlayan fiyatlarla Yedek Parça kategorisinde sizleri bekliyor. ONVO OV-012 Dış Lastik Off-Road Model en uygun fiyatlarla SCOOTERAL'da!www.scooteral.com
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.